Oδεύοντας προς την κορύφωση του φετινού Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ και στα Τρίκαλα, την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη, οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ετοιμάζουν τις επιπλέον πινελιές του προγράμματος και της λειτουργίας του χώρου του Φεστιβάλ.
«Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!».

Το κεντρικό σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ δίνει το στίγμα του και εντάσσεται στον κύκλο των εκδηλώσεων που απλώνονται σε όλη τη φετινή χρονιά για τον γιορτασμό των 100 χρόνων του ΚΚΕ και των 50 χρόνων της ΚΝΕ. Το στοιχείο λοιπόν, του εορτασμού ενός αιώνα πλούσιας αγωνιστικής δράσης του ΚΚΕ και μισού αιώνα της ΚΝΕ, στο πλευρό του Κόμματος, μέχρι την τελική νίκη της εργατικής τάξης και την ανατροπή της καπιταλιστικής κοινωνίας, δεν θα μπορούσε παρά να συναντιέται σε πολλές από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Έτσι, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ φέτος θα έρθουν σε επαφή με ποικιλόμορφες παραγωγές των τοπικών οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως θεατρικό αφιέρωμα, βίντεο για την ιστορία του εργατικού κινήματος στο εργατικό στέκι, εκθέσεις κ.α. Φυσικά, το κύριο πολιτιστικό δρώμενο του Φεστιβάλ θα είναι μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.
Το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί και φέτος στον γνώριμο χώρο του «Μύλου Ματσόπουλου». Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του Φεστιβάλ όπου θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.