Με την καθιερωμένη παρέλαση, στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στα Τρίκαλα. Εκπρόσωπος από πλευράς κυβέρνησης θα είναι ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστας Πουλάκης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.
Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ι.Ν. ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Στρατηγό-καθηγητή της ΣΜΥ κ. Κωνσταντίνο Κουβάτη με θέμα «θνητοί, τοις Αθανάτοις γόνυ κλίνατε».  Θα ακολουθήσει (11.30 μ.μ.) επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο Πεσόντων, στη ΣΜΥ. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 12 το μεσημέρι με την παρέλαση στην κεντρική γέφυρα της πόλης. Το πρόσταγμα και τον συντονισμό της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων έχει ο κ. Αθανάσιος Μπουλογιώργος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής.