Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα το διήμερο 11 και 12 Μαρτίου η πολιτική ακαδημία στελεχών της ΝΔ, όπου  συμμετείχαν από τα Τρίκαλα, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων Μιχάλης Μπαγιώτης, ο γραμματέας Γιάννης Κουτσονάσιος, ο τομεάρχης παιδείας Χρήστος Τρικάλης, η πολιτευτής Δέσποινα Λασπά, ο τομεάρχης οργανωτικού για τα Τρίκαλα Νίκος Καρδούλας. Επίσης συμμετείχε και ο τρικαλινής καταγωγής πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιάννης Γούλας.
Η Νέα Δημοκρατία, φιλοδοξώντας να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση για πολιτικό –στελεχιακό δυναμικό που θα διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης και πολιτικό προσωπικό, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις,προχωρά σε μια καινοτόμα δράση με σκοπό να επιμορφώσει το ανθρώπινο δυναμικό της.
Μέσα από την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών η ΝΔ επιδιώκει να διαμορφώσει πολιτικά στελέχη τα οποία θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τον πολιτικό και προγραμματικό λόγο του κόμματος στο κεντρικό και σε επιμέρους περιβάλλοντα (επιστημονικό, επαγγελματικό, παραγωγικό, συνδικαλιστικό κ.λπ.), αλλά και τη διαμόρφωση πολιτικού δυναμικού το οποίο θα συνεπικουρεί αποτελεσματικά και πειστικά για την διεύρυνση της απήχησης του ιδεολογικού στίγματος και του προγραμματικού λόγου της παράταξης.
Έτσι, σκοπός της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό το περιβάλλον και να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών που εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών λειτουργεί υπό την αιγίδα του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και την ευθύνη της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας.
Οι εισηγητές της Πολιτικής Ακαδημίας είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο της Στρατηγικής και Επικοινωνίας.
Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 8 κύκλοι της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λαμία, Πάτρα και Λάρισα.
Στην πολιτική ακαδημία συμμετείχαν συνολικά 83 στελέχη της ΝΔ, 81 από την Περιφερειακή Οργάνωση Θεσσαλίας, 1 από τη Νομαρχιακή Οργάνωση Πιερίας και 1 από τη Νομαρχιακή Οργάνωση Γρεβενών.
Xαιρετισμό έκαναν ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος και Βουλευτής Α΄ Αθηνών Βασίλης Κικίλιας και οι Βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλας.