Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η επίσκεψη της ελληνικής κοινοβουλευτικής αποστολής στη Βουλγαρία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση. Τον Πρόεδρο συνόδευσαν η βουλευτής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Βουλγαρίας Παναγιώτα Δριτσέλη και η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κουνεβα. Η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την Εθνοσυνέλευση της Βουλγαρίας, στην Ολομέλεια της οποίας ο Πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε ομιλία, ενώ ακολούθησαν διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Ρούμεν Ράντεφ, με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βουλγαρίας κ. Ντιμίταρ Γκλάβτσεβ, καθώς και με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Βουλγαρίας κ. Τομισλάβ Ντόντσεβ. Στις συναντήσεις συμμετείχαν από βουλγαρικής πλευράς, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Βουλγαρίας - Ελλάδας κ. Ντανιέλα Σαβεκλίεβα και η Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της Εθνοσυνέλευσης της Βουλγαρίας κ. Τζέμα Γκροζντάνοβα.
Η επίσημη επίσκεψη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Βουλγαρία είχε ως στόχο την ακόμα μεγαλύτερη προώθηση της ατζέντας κοινών δράσεων, με σημεία αιχμής την εμβάθυνση της εταιρικής σχέσης των δύο χωρών, την κοινή αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων του προσφυγικού και της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων, ενώ συζητήθηκε και η μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα προς τη Βουλγαρία, ενόψει της επικείμενης ανάληψης της Προεδρείας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την τελευταία. Ακόμη, αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες επιτάχυνσης των κοινών αναπτυξιακών σχεδίων για την ενεργειακή και μεταφορική συνδεσιμότητα των δύο χωρών, όπως αυτά παρουσιάστηκαν από τους Πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Μποίκο Μπόρισοφ στη Βάρνα. Οι αντιπροσωπείες συζήτησαν επίσης τις δυνατότητες προώθησης μιας κοινωνικής ατζέντας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στην αλληλεγγύη, στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Κρατών μελών και στην κοινή προσπάθεια για την ανάσχεση της τάσης φυγής των νέων επιστημόνων από τις χώρες του Νότου και των Βαλκανίων προς τη Βόριεα Ευρώπη. 
Σε σχέση με τα ζητήματα ανάπτυξης της κοινοβουλευτικής φιλίας, η κ. Δριτσέλη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την ομόλογό της κ. Σαβεκλίεβα μια σειρά από ευκαιρίες κοινής δράσης στο πλαίσιο της επικείμενης Βουλγαρικής Προεδρείας, στους τομείς της οικονομίας, του αθλητισμού και του τουρισμού. Αποτέλεσε κοινή διαπίστωση ότι οι πολιτιστικές, εμπορικές και τουριστικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκονται σε υψηλότατο επίπεδο, ενώ επαναβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για ακόμα μεγαλύτερη σύσφιξη της διμερούς κοινοβουλευτικής συνεργασίας. Η κ. Δριτσέλη εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της στο πλαίσιο αυτό, για με την επικείμενη επίσκεψη αντιπροσωπείας Βούλγαρων βουλευτών, με επικεφαλής την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής στη Βουλή στα τέλη Οκτωβρίου, μετέφερε το ενδιαφέρον της Βουλής για την διοργάνωση μιας κοινής συνάντησης των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας στη Βόρεια Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ προσκάλεσε την κ. Σαβεκλίεβα να επισκεφτεί το Νομό Τρικάλων και τα Μετέωρα τα Χριστούγεννα, με την ευκαιρία της ανάπαυλας των κοινοβουλευτικών εργασιών στις δύο χώρες.