Ο Δήμος Τρικάλων για μία ακόμη φορά καινοτομεί, αφού από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης 10 νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα.      
Λέμε για ακόμη μια φορά, αφού στα Τρίκαλα σε αντίθεση με πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας που πολλά λέγονται ότι θα γίνουν αλλά μένουν  στα λόγια, οι στόχοι που μπαίνουν παίρνουν γρήγορα... σάρκα και οστά.
Ας μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο που κυκλοφορούν τα διάσημα λεωφορεία χωρίς οδηγό, επίσης χάρη στο εκτεταμένο δίκτυο των ποδηλατόδρομων οι κάτοικοι αγαπούν το ποδήλατο και πραγματοποιούν τις περισσότερες μετακινήσεις τους με αυτό, και πολλές ακόμη πρωτοπορίες που την καθιστούν μια γνήσια Ευρωπαϊκή πόλη.
Δωρεάν μετακινήσεις
Συγκεκριμένα πρόκειται για 5 τρίκυκλα και 5 τετράτροχα ελαφρά οχήματα που θα κινούνται στα Τρίκαλα είτε για όσους εργάζονται στο χώρο των διανομών είτε για τους πολίτες.
Οι τελευταίοι θα εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να μετακινούνται με ασφάλεια εντελώς δωρεάν, μέσα από μια ειδική πλατφόρμα στην οποία θα καταγράφονται οι σχετικές διαδρομές και το ωράριο, ώστε να επιλέγεται κάθε φορά η διαθεσιμότητα του οχήματος και του δρομολογίου. 
Για ένα χρόνο
Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος Elviten – Ευέλικτη Ηλεκτροκίνηση για Βιώσιμες
Πόλεις, από το ευρύ πρόγραμμα «Horizon 2020» της Ε.Ε. Είναι μια δράση που υλοποιείται σε 6 διαφορετικές Ευρωπαϊκές πόλεις: Τρίκαλα, Βερολίνο, Ρώμη, Μπάρι, Γένοβα, Ρώμη, Μάλαγα.
Το πρόγραμμα αυτό είναι πιλοτικό και θα διαρκέσει έναν χρόνο (Νοέμβριος 2018-Νοέμβριος 2019). Μετά το πέρας του θα συμπληρωθεί ερωτηματολόγιο από τους κατοίκους της πόλης των Τρικάλων και θα εξαχθούν συμπεράσματα για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού μοντέλου ηλεκτρικής μετακίνησης.
Ο δήμος Τρικάλων με τον τρόπο αυτό αποτελεί πλέον ενεργό μέλος της πανευρωπαϊκής κοινότητας της μελλοντικής γενιάς αυτοκίνησης.

Βασίλης Σαρημπαλίδης (zougla.gr)