Στα Τρίκαλα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πολύ γνωστός τραγουδιστής, Σάκης Ρουβάς, με την ιδιότητα του επιχειρηματία, αφού διατηρεί μονάδα βιοαερίου στην Καρδίτσα. Στο πλαίσιο των επιχειρηματικών του σχεδίων συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο του Δήμου Πύλης, Κώστα Ούτρα, που δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής και εμπορίας κρεάτων, διατηρώντας την μονάδα του στην Κρηνίτσα Τρικάλων.   

Για την συνάντηση με τον Σάκη Ρουβά μίλησε το πρωί της Δευτέρας στη Λέσχη 97,6 ο Κώστας Ούτρας, αναφερόμενος στον σκοπό της επιχειρηματικής τους συνεργασίας. 

«Η συνεργασία που θέλουμε να κάνουμε με τον Σάκη Ρουβά, αφορά τη μονάδα βιοαερίου που έχει ο ίδιος φτιάξει στην Καρδίτσα. Ενδιαφέρεται λοιπόν να πάρει κάποια υλη από εδώ, από βουστάσια και χοιροστάσια. Σε πρώτη φάση συζητήσαμε λοιπόν να παίρνει από τις μονάδες τις δικές μου τα υπολείμματα, αλλά έπειτα συζητήσαμε να κάνω και εγώ δική μου μονάδα βιοαερίου και μου πρότεινε να το κάνουμε συνεταιρικά, ή να το κατασκευάσουν αυτοί από τη δική τους κατασκευαστική εταιρεία.

Στην Κρηνίτσα εκεί που έχω τη μονάδα μου έχω σκοπό να το κατασκευάσω. Μια τέτοια μονάδα με βιοαέριο δεν ρυπαίνει την περιοχή, καθαρίζει από τα λύματα, παράγει φτηνό και οικολογικό ρεύμα. Όλα αυτά τα λύματα δεν είναι καλύτερα λοιπόν να γίνονται ενέργεια;

Έχει έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, και ζήτησα να μου παραχωρήσουν ένα χωράφι που είναι ανάμεσα στα δικά μου, με ανταλλαγή ένα μεγαλύτερο κάπου αλλού. Η μελέτη θα κατατεθεί τον επόμενο μήνα, και θα προχωρήσει πιστεύω, αλλιώς θα πρέπει να κλείσω τη μονάδα.»

trikalaenimerosi.gr