Μια φιλόδοξη υπερπαραγωγή του Μανούσου Μανουσάκη, «Το Κόκκινο Ποτάμι», που έχει ως θέμα την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, θα προβληθεί το ερχόμενο φθινόπωρο από το OPEN TV.

Τα γυρίσματα που έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλές εβδομάδες συνεχίζονται αυτές τις μέρες στην πόλη των Τρικάλων.

Η νέα τηλεοπτική παραγωγή -την οποία σπάνια συναντάμε στην ελληνική τηλεόραση- είναι βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη.

Το σενάριο της σειράς

Η ιστορία της σειράς ξεκινά σε μια μικρή πόλη κοντά στην Άγκυρα, το Ακ Νταγ Ματέν, το Μάιο του 1895, όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 6χρονο αγοράκι της, τον Μίλτο, µε τη 4χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαϊδη. Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, καθώς σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν εθεωρείτο πλέον ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου.

Οι δύο νέοι θα συναντηθούν ξανά 10 χρόνια μετά και οι ζωές τους θα δεθούν για πάντα, μέσα από αναπάντεχα σκληρές στιγμές. Όλη αυτή η ιστορική συντέλεια μεταφέρεται με ορμή στο πεδίο της ανθρώπινης εσωτερικότητας μέσα από έναν σφοδρό έρωτα, γίνεται ζωή, καθημερινότητα, όνειρο, ελπίδα – ένας νέος κόσμος που θα γεννηθεί με επώδυνο τρόπο.

Κοσμοϊστορικά γεγονότα, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μεγέθη, έρχονται αντιμέτωπα με ζωές φαινομενικά ασήμαντες στη σκιά της ιστορικής συγκυρίας, που ωστόσο έχουν τη θεμελιώδη δύναμη να δώσουν υπόσταση στα μεγάλα και σημαντικά. Θα καταφέρει ο έρωτας να κερδίσει;

Το σενάριο της σειράς είναι της Δώρας Μασκλαβάνου, του Νίκου Απειρανθίτη και του Μανούσου Μανουσάκη. Η σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη.

Πρωταγωνιστούν οι Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάκης Βαμβακίδης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάνια Τρύπη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σωτήρης Χατζάκης, Χαρά-Μάτια Γιαννάτου, Αργύρης Πανταζάρας, Θοδωρής Φρατζέσκος, Γιώργος Ταμπουράκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Δήμητρα Σιγάλα, Δήμητρα Βήττα, Παυλίνα Ζάχρα, Κώστας Ξυκομηνός, Νικόλας Παπαγιάννης, Σωτήρης Τσακομίδης, κ.α.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr