Στις περίπου 5.000 δράσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», που θα δημιουργήσουν 40.000 θέσεις εργασίας, και στη συμβολή του προγράμματος στη διαμόρφωση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίασης σήμερα των αξόνων της πρωτοβουλίας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε και τα 20 μεγαλύτερα έργα του προγράμματος που αφορούν περιοχές στο σύνολο της ελληνικής περιφέρειας. «Το εμβληματικό Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” είναι ένας οδικός χάρτης Ανάπτυξης, αλλά και ταυτόχρονα ένας οδικός χάρτης Κοινωνικής Φροντίδας. Είναι η πυξίδα που ορίζει τους δρόμους, ώστε η Αυτοδιοίκηση να γίνει μοχλός επανεκκίνησης της οικονομίας μας. Αλλά, ταυτόχρονα, είναι και πυλώνας του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Ελλάδα του 21ου αιώνα», τόνισε στην ομιλία του ο κ.  Μητσοτάκης.

Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει και ένα που θα υλοποιηθεί στα Τρίκαλα και αφορά στην 'εφαρμογή ζωνοποίησης και αντικατάσταση παλαιών αγωγών δικτύου πόλεως Τρικάλων', 12.050.000 €. 

kathimerini.gr