Καλεσμένη στην εκπομπή «Dot.» βρέθηκε η Σοφία Μαργαρίτη, η οποία μίλησε για το διαζύγιο της και αποκάλυψε ότι στο «Survivor 4» μπήκε για τα λεφτά. «Είχα φτάσει σε άσχημη οικονομική κατάσταση και ήταν μια μοναδική ευκαιρία» τόνισε. Στη συνέχεια, εξομολογήθηκε τον τρόπο που τελικά αποφάσισε να χωρίσει.

«Ζω σε ένα χωριό. Εκεί πάντα φταίει η γυναίκα. Κάθε μέρα πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι αυτό που φαντάζονται. Εγώ ήμουν ανέκαθεν δυναμική και δούλευα. Μετά άφησα τη δουλειά και αφοσιώθηκα στα παιδιά και στην οικογένεια. Όταν μεγάλωσε και η δεύτερη κόρη μου χρειάστηκε να βγω στην αγορά εργασίας για να συνεισφέρω στην οικογένεια. Αντιμετώπισα αντιδράσεις και πόλεμο. Δεν μπορούσα να του πω αυτό που σκεφτόμουν, φοβόμουν. Πέρασα από το στάδιο που πίστευα ότι φταίω εγώ και τον δικαιολογούσα, ότι έχει δίκιο που ξέσπαγε πάνω μου, που είχε νεύρα, που εξαφανιζόταν.

Εκείνο το διάστημα είχα αφήσει τη δύναμή μου στην άκρη. Δεν είχα ούτε ένα ευρώ. Κατάλαβα ότι δεν είμαι η Σοφία που ήμουν. Όταν είδα ότι αλλάζω είπα ότι ως εδώ. Άρπαξα τα παιδιά ένα απόγευμα Κυριακής, πήρα την ταυτότητά μου και δύο αλλαξιές, χωρίς λεφτά και πήγα σε ένα σπίτι που δεν είχε να προσφέρει τίποτα, αλλά είπα θα τα καταφέρεις. Και τα κατάφερα και συντηρούσα και παιδιά και γονείς.

Είδα πώς θα ήμουν σε πέντε χρόνια από τότε. Έβλεπα μια νευρωτική μάνα σε ένα σπίτι να ουρλιάζει, τα παιδιά να μην είναι ήρεμα και να έχουν ανασφάλεια. Θα έφτανα στα 50 - 55, δεν θα είχα καταφέρει τίποτα και θα είχα χάσει ίσως τα παιδιά μου. Δεν είχαμε επικοινωνία με τον πρώην σύζυγό μου. Όσο προσπαθούσα να τον πλησιάσω, να του πω τα θέματά μου, έβρισκα τοίχο. Βίωσα άσχημο διαζύγιο. Επέλεξα να μείνω μόνη μου με τα παιδιά. Θα ήταν λάθος να μπω σε μια επόμενη σχέση. Η συμβουλή που μπορώ να δώσω ήταν να μην φοβάται να ζητήσει βοήθεια κάποιος να μην ντρέπεται. Εγώ πήγα και φοβήθηκα ότι θα διαδοθεί και έφυγα».

ethnos.gr