Αυξημένη είναι εφέτος η συνδεδεμένη ενίσχυση που θα δοθεί στους κτηνοτρόφους για τα αιγοπρόβατα, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των αγροτών που προωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και ο Υφυπουργός Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, η ενίσχυση ανά ζώο αυξάνεται φέτος στα 10,65 ευρώ, από 9,35 ευρώ που ήταν πέρυσι. Στα Τρίκαλα, το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 1.826.139 ευρώ και θα δοθεί σε 1.200 κτηνοτρόφους.

Τα χρηματικά ποσά κατατέθηκαν χθες στην τράπεζα Πειραιώς και από σήμερα θα φαίνονται στους λογαριασμούς των κτηνοτρόφων και στις υπόλοιπες τράπεζες.

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι αναγνωρίζει τον κομβικό ρόλο των Ελλήνων κτηνοτρόφων στη διατροφική ασφάλεια και επάρκεια της χώρας.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα κάνει ότι είναι αναγκαίο για να στηρίξει το εισόδημα τους.

Μάλιστα, θα προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στην εφαρμογή πρόσθετων μέτρων, αν μετά την περίοδο του Πάσχα και με βάση τα στοιχεία που θα έχουν τότε συγκεντρωθεί κριθεί απαραίτητο.