Αρκετά σημαντικές είναι οι καταστροφές που σημειώθηκαν στο Ζάρκο Τρικάλων από τον ισχυρότατο σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που συγκλόνισε ιδιαίτερα τους νομούς της Λάρισας και των Τρικάλων, το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού εντοπίζεται 16 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ελασσόνας, στην περιοχή των χωριών Βλαχογιάννι, Μεσοχώρι και Δαμάσι, που βρίσκονται πολύ κοντά στα όρια του Δήμου Φαρκαδόνας. 

Το χωριό Ζάρκο μετρά αρκετές καταστροφές, αφού τόσο ο κύριος σεισμός όσο και οι επόμενοι μετασεισμοί, που ακόμη συνεχίζονται, οδήγησαν στην κατάρρευση κτισμάτων ή τοίχων.

Οι μεγάλες ζημιές δεν εντοπίζονται μόνο σε παλαιά σπίτια αλλά και σε κατοικίσιμα, με τους ανθρώπους που ζουν σε αυτά να βρίσκονται σε απελπισία. 

Οι καταστροφές αναμένεται να καταγραφούν από τα κλιμάκια των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, ο οποίος συμμετέχει στην κυβερνητική αποστολή στην περιοχή. 

Ήδη έχει ξεκινήσει η διενέργεια αυτοψιών, καθώς και η εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια, ενώ κλιμάκιο μηχανικών της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ. ΑΕ) βρίσκεται στην περιοχή για διενέργεια αυτοψιών σε σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής.

trikalaenimerosi.gr