Παρά τις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, λόγω του κορονοϊού COVID-19 οι Δασικές Υπηρεσίες του νομού (Δ/νση Δασών – Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας) υλοποιούν πρόγραμμα  Δασοπροστασίας  σε εφαρμογή σχετικών διαταγών και Αποφάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Γενική Δ/νση Ανάπτυξης –Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος) και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς  Ελλάδος.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προστασία της  χλωρίδας και πανίδας σε δάση και δασικές εκτάσεις από κινδύνους που τα απειλούν όπως πυρκαγιές, καταπατήσεις – εκχερσώσεις, παράνομη θήρα, παράνομες υλοτομίες,  παράνομη διακίνηση δασικών προϊόντων, παράνομη αλιεία στα ρέματα. 

Το πρόγραμμα δασοπροστασίας που εφαρμόζεται περιλαμβάνει, επιφυλακή τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών και καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας Κυριακές και εξαιρέσιμες.   

Επιπλέον περιπολίες εποχούμενων συνεργείων από Δασικούς Υπαλλήλους καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ώρου. 

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού ζητάμε την αρωγή των πολιτών και των φορέων, οι οποίοι μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

•ΥΠΕΝ   (1591 - Ατελώς)                                                                             

•Δ/νση Δασών Ν. Τρικάλων – 2431063463                                                       

•Δασαρχείο Τρικάλων  - 2431063481                                                

•Δασαρχείο Καλαμπάκας - 2432022415