Μεγάλη ζήτηση έχουν τα ακίνητα που έχει βγάλει σε πλειστηριασμό η Τράπεζα Θεσσαλίας, όπως αποκάλυψε σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο πρόεδρος της Τράπεζας Αναστάσιος Λάππας:

«Έχει υπάρξει τεράστιο ενδιαφέρον στα ακίνητα που έχει βγάλει η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας στην αντίστοιχη πλατφόρμα και έχουν ‘κοκκινίσει’.

Ο κόσμος δεν πάει στους πλειστηριασμούς να πάρει το ακίνητο, αλλά έρχονται στην Τράπεζα και λένε ότι αν το πάρει η Τράπεζα εγώ θα ενδιαφερόμουνα να το αγοράσω.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εξυγιάνουμε το χαρτοφυλάκιο μας, και ο λόγος για τον οποίο γίνονται οι πλειστηριασμοί είναι για να δημιουργηθεί και μια κουλτούρα πληρωμών.

Η κοινωνία μας είναι κλειστή, δεν προτιμούν οι πολίτες να πάνε ανοιχτά να ‘χτυπήσουν’ ένα ακίνητο σε ένα πλειστηριασμό. Όλα τα αστικά ακίνητα που έχουμε παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, και διαμερίσματα και επαγγελματικές στέγες, ακόμα και μερικά που εμείς δεν τα περιμέναμε.

Φαίνεται πως ο κόσμος έχει αρχίσει και πάλι να ανοίγει το μυαλό του, να βγάζει από τα σεντούκια τα λεφτά και να τα τοποθετεί. Από τα 50 ακίνητα που έχουμε, περίπου 20 τα δώσαμε και ετοιμάζουμε ακόμη 10 συμβόλαια.»