Σε κατάληψη προχώρησαν οι σπουδαστές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ στα Τρίκαλα, διεκδικώντας την παραμονή του συγκεκριμένου τμήματος στα Τρίκαλα και την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Οι σπουδαστές επισημαίνουν ότι δεν έχει βάση το επιχείρημα του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Τρικάλων με το νέο τμήμα Ενέργειας και Περιβάλλοντος με έδρα τη Λάρισα, καθώς τα επιστημονικά αντικείμενα των δύο σχολών δεν είναι τα ίδια και επιπροσθέτως τονίζουν ότι το τμήμα των Τρικάλων θα καταργηθεί και δεν θα συγχωνευθεί.
Δηλώνουν δε ότι τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός είναι παλαιά και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο υπουργός είπε ότι οι φοιτητές στα Τρίκαλα είναι διακόσιοι (200) και από αυτούς μόνο οι τριάντα (30) παίρνουν τα συγγράμματα. Αυτό δεν ισχύει όπως τόνισαν οι σπουδαστές, καθώς οι τελευταίοι ανέρχονται συνολικά σε πεντακόσιοι (500) και όλοι παίρνουν κανονικά τα συγγράμματά τους. Σε κάποιες περιπτώσεις που δεν δόθηκαν συγγράμματα, αυτό δεν έγινε υπαιτιότητα των σπουδαστών, αλλά διότι δεν υπήρχαν συγγράμματα.
Πάντως, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψή τους, ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και ζητούν επίσης να κατασκευαστεί φοιτητική εστία στα Τρίκαλα και να βελτιωθεί η σίτιση.

ert.gr