Τη Φωτάδα και την Κάτω Ελάτη επισκέφθηκε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.
Όπως σημειώνεται από το γραφείο τύπου του συνδυασμού «και στη Φωτάδα φάνηκε η δουλειά που έγινε στα χωριά μας. Και στη Φωτάδα φάνηκε, πόσα έργα έγιναν για τους κατοίκους, τους συμπολίτες μας. Και για αυτό η υποδοχή ήταν μαζική, ενθουσιώδης και σαφής: «Νίκη για τον Παπαστεργίου από την 1η Κυριακή».
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου υπενθύμισε το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου, σε πλήθος κατοίκων του χωριού, τι έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια, σε υποδομές, σε πεζοδρόμια, σε ασφαλτοστρώσεις προς κτηνοτροφικές μονάδες, σε συντηρήσεις παιδικών χαρών. Αλλά στάθηκε κυρίως στις καταστροφικές πλημμύρες, που αντιμετωπίστηκαν από μια γροθιά: τους κατοίκους, τους τοπικούς εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς, τον Δήμο Τρικκαίων. Και όχι μόνο εκείνες τις θλιβερές ημέρες, αλλά και μετά: με τις αποζημιώσεις, τον μηχανισμό στήριξης, την καθημερινή παρουσία του Δήμου. Η επόμενη ημέρα για τη Φωτάδα είναι ακόμη πιο δυναμική, με έργα ουσίας για το οδικό δίκτυο, τα πεζοδρόμια, την προστασία από τις πλημμύρες.


Λίγο πιο πριν, στην Κ. Ελάτη, έγινε μεγάλη συζήτηση με τα στελέχη της «Επανεκκίνησης» και κατοίκους, για την αναμόρφωση του χωριού και των οικισμών του: γήπεδο με αποδυτήρια, σκεπή και προβολείς, βελτίωση οδοφωτισμού, νέα αίθουσα εκδηλώσεων ή ανακαίνιση της παλιάς σε Κ. Ελάτη και Μέλιγο, , πρώτες ασφαλτοστρώσεις, αγροτική οδοποιία, συντήρησση παιδικών χαρών με φωτισμό.
Αλλά ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος και την επόμενη τετραετία, συνεχίζει τα έργα για την επαναλειτουργία του παλαιού υδραγωγείου Κ. Ελάτης, την ολοκλήρωση της επισκευής του οστεοφυλακίου στη Κ. Ελάτη, τη συνέχιση της αγροτικής οδοποιίας και των ασφαλτοστρώσεων, τη νέα παιδική χαρά
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Θέλουμε να μείνει ο κόσμος στα χωριά/. Και φροντίζουμε να συνεχίσουμε τα έργα που ξεκινήσουμε, να εντάξουμε νέα, παρά τα χρέη που είχαμε. Παρά τις δυσκολίες, σταθήκαμε όρθιοι και πλέον, συνεχίζουμε». Με τη στήριξη όλων των πολιτών, με εμπιστοσύνη για τα έργα ουσίας, ο παλιός Δήμος Καλλιδένδρου συμμετέχει στο κοινό μήνυμα όλων των χωριών: Πάμε μπροστά με τον Παπαστεργίου!»