Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων όπου και συζητήθηκε το επίπεδο ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και η λήψη απαιτούμενων μέτρων για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.
Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων κ. Γεώργιος Σπηλιόπουλος, οι Διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων και Καλαμπάκας κ.κ. Σπανός και Τσιορλίδας αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Ιωάννης Μπουτίνας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ντίνος Μπάρδας, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Κων/νος Γαβριηλίδης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Τ κ. Γεώργιος Μοράκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτριος Βουρλίτσης, Σωτήριος Αγγέλης και Κων/νος Κοσμάς των Δήμων Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας αντίστοιχα, εκπρόσωποι της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, του Δήμου Τρικκαίων, της Δ/νσης Δασών Τρικάλων, της Δ/νσης Υγείας και Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Τρικάλων, της Δ/νσης Αγροτ. Οικ. και Κτηνιατρικής Π.Ε. Τρικάλων, της ΔΕΔΔΗΕ, της ΛΕΔ Τρικάλων καθώς και της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας.
Στην εισήγησή του ο κ. Μιχαλάκης τόνισε ότι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων πραγματοποιεί τις απαιτούμενες εργασίες ώστε να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές και οι περιουσίες των πολιτών. Συγκεκριμένα, οι Τεχνικές Εταιρείες που συνεργάζονται με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προχώρησαν στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων καθώς και τον καθαρισμό ρεμάτων για την αποφυγή υπερχειλίσεων, κυρίως σε περιοχές κοντά σε οικισμούς. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα μηχανήματα αποχιονισμού για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο ορεινό δίκτυο.
Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες η αναγκαιότητα μιας σχεδιασμένης και συντονισμένης δράσης όλων των συναρμοδίων και εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών στο βαθμό που τους αναλογεί, για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά ενδεχόμενα προβλήματα που δημιουργούνται κατά τη χειμερινή περίοδο.