Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται το lockdown στην πόλη των Τρικάλων. 

Τόσο η κίνηση στους δρόμους όσο και στους κεντρικούς πεζοδρόμους της πόλης από αργά το απόγευμα του Σαββάτου ήταν αυξημένη, τόσο που σε τίποτα δεν θύμιζε συνθήκες εγκλεισμού και περιορισμών. 

Αρκετός κόσμος βγήκε χαλαρά έξω για μια βόλτα, αφού βοηθάει και ο σχετικά ήπιος καιρός, με τον πεζόδρομο της Ασκληπιού, την κεντρική πεζογέφυρα και με αποκορύφωμα την κεντρική πλατεία να σφύζουν από κίνηση και ζωή. 

Ακόμη και τα παγκάκια που βρίσκονται στις όχθες του Ληθαίου κάτω από την γέφυρα ήταν γεμάτα, με τον κόσμο να χαίρεται την εορταστική ατμόσφαιρα του κέντρου των Τρικάλων και μάλιστα υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, που ακούγονται από τα ηχεία της πλατείας!   

Πολλοί νέοι γονείς κρατώντας από το χέρι τα παιδάκια τους, νεαρόκοσμος αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας κάτοικοι της πόλης κατέκλυσαν το κέντρο με κοινό χαρακτηριστικό το smartphone στα χέρια τους, φωτογραφίζοντας ακατάπαυστα τους μεγάλους καρυοθραύστες, το χριστουγεννιάτικο δέντρο και βεβαίως τους εαυτούς τους, με φόντο τον εντυπωσιακό φωτισμό του Ληθαίου.

Την ίδια εικόνα η πόλη παρουσίαζε και το απόγευμα της Παρασκευής, φέρνοντας στο νου ένα "φυσιολογικό" απόγευμα μιας Παρασκευής με ανοικτά τα καταστήματα της αγοράς. 

Ενδεικτικό της αυξημένης κίνησης πεζών και αυτοκινήτων αποτελεί το γεγονός των φρακαρισμένων δρόμων του κέντρου των Τρικάλων, αφού είναι και πάλι δύσκολο να βρει κάποιος μια κενή θέση για να παρκάρει! 

Ποιος είναι αυτός που είπε πως θα περάσουμε μοναχικά και ήσυχα Χριστούγεννα; 

trikalaenimerosi.gr