Σε εξέλιξη βρίσκεται από αργά το απόγευμα της Πέμπτης η φωτιά που καίει σε σημείο της κορυφής "Μπουζιάρη" στα Στουρναραίϊκα του δήμου Πύλης, η οποία προκλήθηκε από πτώση κεραυνού το απόγευμα της Δευτέρας 9 Αυγούστου. 

Παρά την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η επιχείρηση της κατάσβεσης είναι πολύ δύσκολη, καθώς στο σημείο της πυρκαγιάς, σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, δεν μπορεί να φτάσει κανένα όχημα, ενώ πολύ δύσκολη και επίπονη είναι και η επιχείρηση με πεζοπόρα τμήματα. 

Έως και το απόγευμα της Πέμπτης η φωτιά δεν είχε σβήσει εντελώς, χωρίς ωστόσο να δείχνει επικίνδυνη και απειλητική, με δύναμη πυροσβεστών να βρίσκεται συνεχώς στα Στουρναραίϊκα.

Όμως, στις 8 περίπου το απόγευμα η φωτιά ξαφνικά αναζωπυρώθηκε παίρνοντας σχετικά μεγάλες διαστάσεις κατεβαίνοντας την πλαγιά του βουνού. 

Στο σημείο βρίσκονται συνεχώς άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τόσο από τον σταθμό της Πύλης όσο και από τα Τρίκαλα, που προσπαθούν με όλα τα μέσα να επιτύχουν την κατάσβεση της φωτιάς. 

Με πεζοπόρα τμήματα προσπαθούν να φτάσουν όσο πιο κοντά στην εστία της, ενώ κοντά τους βρίσκονται εθελοντές από το χωριό.

Η φωτιά δεν απειλεί τα σπίτια του χωριού ή των οικισμών που βρίσκονται γύρω από αυτό, ωστόσο η αναζωπύρωσή της θεωρείται ανησυχητική καθώς δεν υπάρχει ο τρόπος που άμεσα θα την σβήσει. 

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα με τις μεγάλες και καταστροφικές πυρκαγιές, η επέμβαση εναέριου μέσου στην περιοχή φαντάζει αδύνατη, αν και ζητήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων από την πρώτη στιγμή της φωτιάς. 

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr