Αμεσες ενέργειες και προγραμματισμός για την πολιτική προστασία στον Δήμο Τρικκαίων. Η σχετική σύσκεψη του αρμόδιου συντονιστικού οργάνου που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο Τρικκαίων, με τη μέριμνα του Δήμου, αφορούσε στον τρόπο προστασίας των χωριών και της πόλης, την περίοδο του χειμώνα., ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην ανάγκη παρουσίασης των προβλημάτων, τονίζοντας τις ενέργειες του Δήμου στα χωριά, όπως με διάνοιξη ρεμάτων και καθαρισμούς.
Ο αντιδήμαρχος κ. Βασταρούχας επεσήμανε την κατάσταση του Δήμου από άποψη ετοιμότητας και εξοπλισμού. Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, στρατού, αναφέρθηκαν στα υπάρχοντα δεδομένα. Ενώ η πλειονότητα προέδρων τοπικών συμβουλίων από χωριά του Δήμου, αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα ζητήματα που χρήζουν παρεμβάσεων.
Ο Δήμος Τρικκαίων συντονίζει τις προσπάθειες και μεριμνά συνεχώς για τη βελτίωση υποδομών, την ύπαρξη «ετοιμοπόλεμων» μηχανημάτων και την εγρήγορση, ειδικά σε περιπτώσεις, στις οποίες αναμένεται κακοκαιρία.