Ο γραμματέας της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Νταούλας μιλώντας στη Λέσχη 97,6 αναφέρθηκε στην πρόταση του Χρήστου Λάππα για ευρύτερη συνεργασία. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε "για εμάς ο αντίπαλος είναι η φιλελεύθερη πολιτική του κ. Παπαστεργίου, δεν είναι το ΚΙΝΑΛ.", κάνοντας λόγο για υποψήφιο από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ειδικότερα σημείωσε τα εξής:

«Ο κ. Λάππας είναι πραγματιστής και έμπειρος πολιτικός. Εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πλατύ πλειοψηφικό ρεύμα στο Δήμο με σαφές προοδευτικό πρόσημο. Και νομίζουμε ότι η συμπόρευση αυτών των δυνάμεων μπορεί να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο σχήμα. Για εμάς ο αντίπαλος είναι η φιλελεύθερη πολιτική του κ. Παπαστεργίου, δεν είναι το ΚΙΝΑΛ.
Το κυρίαρχο ζητούμενο είναι να εκφράσουμε τι αλλαγές θέλουμε να φέρουμε στο Δήμο Τρικάλων. Προφανώς όμως μας ενδιαφέρει και ποιος θα είναι ο επικεφαλής, να μπορεί να ανταπεξέλθει ως μελλοντικός Δήμαρχος.
Συνεπώς, αν υπάρξει υποψήφιος και δηλώνει υποψήφιος του ευρύτερου αυτού σχήματος, συμφωνούμε να πάμε μαζί. Δεν θέλουμε όμως έναν υποψήφιο που να κουβαλάει το χρίσμα ενός κόμματος. Δηλαδή,  αν  δηλώνει ότι είναι ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ και  εκφράζει αυτό το κόμμα, εμάς τότε δεν μας ενδιαφέρει.»