Υπέρ της όσο το δυνατόν πιο γρήγορης ολοκλήρωσης του φράγματος Μεσοχώρας τάσσεται ο Τρικαλινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, μιλώντας σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6.

Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής:

«Περιμένουμε να υπάρξει επίσημη πρόσκληση για να πάμε στην σύσκεψη για να πάρουμε επίσημη θέση για ένα μείζον ζήτημα όπως η λειτουργία του φράγματος, η διαχείριση κ.οκ.

Είχαμε την Παρασκευή το βράδυ σύσκεψη στη Νομαρχιακή Επιτροπή τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς εκείνο που θα πω είναι να λειτουργήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται λύνοντας η κυβέρνηση τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί όπως η ρύθμιση για τον νέο οικισμό Μεσοχώρας, τις απαλλοτριώσεις των κατοίκων και να εκταμιευθούν άλλα100-  150 εκατ., ευρώ για να υπάρξει ολοκλήρωση όλων των εργασιών.

Δεν έχω καθόλου ιδεοληψίες για αυτό το έργο, κι έχω πει πως οι όποιες αντιρρήσεις υπήρχαν από κάποια πρόσωπα δεν έχουν επηρεάσει την άποψη μας για παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, από υδροηλεκτρικά έργα, στα οποία δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα

Όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι θα γίνει το έργο, τότε μπορεί να γίνουν ταυτόχρονα και το φράγμα να λειτουργήσει και οι κάτοικοι που θα πληγούν να αποζημιωθούν.

Και  εμείς είχαμε την πολιτική βούληση ως κυβέρνηση αλλά είχαμε κι εμείς τις παραλείψεις μας, ενώ έχει ολοκληρωθεί το ΣΧΟΑΠ είχαν μπει και τα ζητήματα του νέου οικισμού, εν τούτοις  έχουμε ευθύνη και εμείς που δεν προχώρησαν.

Κάποιοι που έχουν την ιδεοληψία ότι μπορεί να παραβιάσουν αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, βρίσκονται στην κοσμάρα τους, όσοι θεωρούν ότι μπορούν να παραβιάσουν το κοινοτικό δίκαιο.

Η μερική εκτροπή είναι ένα άλλο ζήτημα, δεν ξέρω αν το υδροηλεκτρικό Συκιάς μπορεί να αποδεσμευθεί από το συνολικό του Αχελώου, αυτές τις απαντήσεις τις περιμένουμε την Πέμπτη.

Έρχεται η ώρα να δούμε σοβαρά το όλο ζήτημα της διαχείρισης των νερών.  Η ολοκλήρωση έργων εθνικής εμβέλειας αφορά όλες τις διαδοχικές κυβερνήσεις. Να λειτουργήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το φράγμα με όλες του τις παραμέτρους που θα πρέπει να λυθούν.

Μακάρι να γίνει και νωρίτερα από τα δύο χρόνια όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός προ μηνός από τα Τρίκαλα. Βεβαίως και πάμε στη σύσκεψη της Πέμπτης για να βάλουμε πλάτη για να γίνει το έργο αυτό».