Την αποδοχή των προτάσεων του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Τρικάλων από τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών, ζητά ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, σχετικά με την επιδότηση των άγονων γραμμών.

Χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής:

"Τις επόμενες μέρες τα Υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών πρόκειται να υπογράψουν τη νέα σύμβαση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επιδότηση των ” άγονων γραμμών”.

Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την αποφυγή ταλαιπωρίας και την εξυπηρέτηση των επιβατών από τη Δυτική Θεσσαλία, με ενδεικτικές ώρες αναχώρησης από τη Καλαμπάκα και την Αθήνα.

Οι προτάσεις αυτές πρέπει να γίνουν αποδεκτές καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιδοτείται με 50 εκατ. ευρώ για την εκτέλεση των θεωρούμενων ” άγονων” δρομολογίων.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση οφείλει να καταλήξει στην ανάθεση των μελετών και την ένταξή τους σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα των Διευρωπαϊκών Δικτύων για την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου προς Σιάτιστα – Κοζάνη – Κρυσταλλοπηγή και προς Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα."