Δύο χρόνια στην εξουσία κλείνει σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο τρικαλινός βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στη Λέσχη 97,6 ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Είχαμε την εντύπωση και το έλεγε και ο Τσίπρας ότι μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση θα είχε άλλη μεταχείριση από τους δανειστές της, που ήταν και εταίροι της στην Ε.Ε., στο Γιούρογκρουπ. Προσωπικά ήξερα τι θα έφερνε το μνημόνιο που ψηφίσαμε τον Αύγουστο του 2015, το είχα αντιληφθεί γιατί ήμουν εισηγητής του θέματος στη Βουλή».
-Σχολιάζοντας την αύξηση των δημοσίων υπαλλήλων από προσλήψεις ημετέρων και μετακλητών: «Είναι και αυτό ένα σοβαρό ζήτημα που πρέπει να δούμε κατάματα δηλαδή τον δημόσιο τομέα, που έχει ανάγκες σε συγκεκριμένες υπηρεσίες όπως σε υγεία, παιδεία, οικονομικές υπηρεσίες κι όχι παντού. Δεν μπορώ να πω ψέματα, στη διετία αυτή έχουν γίνει και προσλήψεις που δεν χρειαζόταν, δυστυχώς έχουν γίνει, αλλά είναι ελάχιστες αυτές οι προσλήψεις, με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν περισσότερες. Και το πρωθυπουργικό γραφείο Θες/νίκης απασχολεί προσωπικό, είναι και αυτό θα μια επιβάρυνση και δεν έχει τεκμηριωθεί η αναγκαιότητά του».
Ολιγωρία στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων: «Στα δυο χρόνια που είμαστε κυβέρνηση έχω διαπιστώσει κι εγώ ότι τουλάχιστον στα ζητήματα που δεν επηρεάζονται από την μνημονιακή συμφωνία θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ καλύτερους ρυθμούς, πιο αποτελεσματικό τρόπο υλοποίησης επιλογών και αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Παραδείγματος χάριν δεν καταλαβαίνω γιατί καθυστερούμε ακόμα να ψηφίσουμε στη Βουλή την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω, ενώ είμαστε έτοιμοι, όλοι οι χειρισμοί έχουν γίνει ή γιατί έχουμε καθυστερήσει τόσο πολύ να προχωρήσουμε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Πρέπει να επιταχύνουμε πάρα πολύ τους ρυθμούς με τους οποίους δουλεύει η κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική μας ομάδα, τα τμήματα του κόμματος, το κόμμα συνολικά, γιατί αυτά που υποσχεθήκαμε στην κοινωνία για μια συνολική ανασυγκρότηση πρέπει να αποδειχθούν. Έτσι θα εκπληρώσουμε τον ρόλο μας, όσο δεν τα κάνουμε έχει δίκιο να είναι θυμωμένος ο κόσμος, έχει δίκιο να προσδοκά περισσότερο από εμάς και να θυμάται το πρόγραμμα Θες/νίκης που δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε».
Περί κατάργησης ΕΝΦΙΑ: «Έχουμε δεσμευτεί ότι μέσα στο 2017, μέχρι το καλοκαίρι, θα υπάρξουν οι πραγματικές αντικειμενικές αξίες, είναι δέσμευση μας όπως είναι δέσμευσή μας με το περιουσιολόγιο να μην υπάρχει και ΕΝΦΙΑ. Δεν θα υπάρχει ΕΝΦΙΑ όταν υπάρξει το περιουσιολόγιο, γιατί η φορολογία της ακίνητης περιουσίας και όλων των άλλων περιουσιακών στοιχείων θα γίνονται στη βάση δεικτών που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο, το οποίο θα κάνει αναλυτική αποτύπωση των δυνατοτήτων κάθε φορολογούμενο, και σ’ αυτή τη βάση θα υπάρχει και η οργάνωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος. Θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ όταν φτιάξουμε το περιουσιολόγιο».