Ως μέλος της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας μίλησε σήμερα στη Λέσχη 97.6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος: «Η εξεταστική επιτροπή που έχουμε συγκροτήσει έχει μηδενική ανοχή σε ευθύνες και αν έχει συντελεστεί το αδίκημα της απιστίας έναντι του δημοσίου συμφέροντος τότε τους φακέλους τους στέλνουμε στον Εισαγγελέα για να διερευνήσει ποινικές ευθύνες.
Σήμερα θα καταθέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εμπλέκεται ως πρώην Υπουργός επειδή ο ίδιος νομοθέτησε τη δυνατότητα του Ερρίκος Ντυνάν να πωλείται.
Ακούστηκε επίσης το όνομα του κυρίου Κουρουμπλή για εμπλοκή του σε ρουσφετολογικές παρεμβάσεις και θα ελεγχθεί, δεν θα χαριστούμε σε κανένα.
Υπάρχει ήδη η πρόθεση πρώην Υπουργού που ανακατεύτηκε στην υπόθεση αυτή να επιστρέψει χρήματα γιατί επωφελήθηκε από την κατάσταση.»
Ερωτηθείς για το αν εμπλέκονται και Τρικαλινοί πρώην πολιτικοί στην εξεταστική επιτροπή ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Από τα δεδομένα που έχουν παρουσιαστεί ως τώρα και την αναλυτική κατάσταση, δεν υπάρχει κάποια ανάμειξη τρικαλινού πολιτικού»
«Στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψαν το Ερρίκος Ντυνάν σε παραμάγαζο τους. Ο κύριος Σημίτης όπως και άλλα πολιτικά στελέχη νοσηλευτήκανε με μια εξωφρενική έκπτωση της τάξης του 97%, η οποία δεν ταιριάζει με την οικονομική τους κατάσταση. Το Ερρίκος Ντυνάν ήθελε τέτοιες προσφορές να τις κάνει σε αναξιοπαθούντες και όχι σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία είχαν χρήματα.
Θέλουμε να περιφρουρήσουμε το δημόσιο χρήμα, ότι μπορεί να επιστραφεί να επιστραφεί να αναζητηθούν ευθύνες και να μην συνεχιστεί αυτή η σκανδαλώδης διαχείριση», τόνισε ο κύριος Παπαδόπουλος.