Αποστάσεις κράτησε ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος από τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης στα πολιτικά πρόσωπα.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το πρωί της Τετάρτης στη Λέσχη 97,6:  ‘Δεν επιτρέπεται να πανηγυρίζουμε για μια συνέχιση πιέσεων και εκβιασμών στη χώρα που οδηγούν σε συμβιβασμούς που αφαιρούν δικαιώματα και κάνουν ακόμα πιο άσχημη μια ήδη άσχημη κατάσταση. Έχουμε θυσιάσει πάρα πολλά μέχρι τώρα, χάθηκε το 25% του ΑΕΠ της χώρας και 57 δις ευρώ από τις τσέπες των Ελλήνων, όπως και χιλιάδες θέσεις εργασίας που γίναν θέσεις ανεργίας.
Όχι δεν ήταν σωστή η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, το πολιτικό προσωπικό δεν έχει δικαίωμα να προκαλεί απέναντι σε μια κοινωνία που υποφέρει. Αναγνωρίζεται το λάθος, ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε εξηγήσεις και πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση.
Έχω την αίσθηση ότι οι βουλευτές συνεχίζουν να παίρνουν πολλά, προσωπικά δεν θα την ήθελα αυτή την ευνοϊκή διάταξη. Χρειαζόμαστε ένα δίκαιο σύστημα αμοιβών, να συνδεθούν οι αμοιβές των βουλευτών με τον κατώτερο βασικό μισθό ώστε να ξέρουμε ότι όταν αυξάνονται οι κατώτεροι μισθοί τότε να αυξάνονται και οι αποδοχές των βουλευτών.
Από όλους μας ψηφίστηκε η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης στα πολιτικά πρόσωπα, να προσέχουμε άλλη φορά τι ψηφίζουμε…’