Σε συνέντευξη του σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97.6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα η απόφαση να βγούμε στις αγορές και πρέπει να έχει όλα τα δεδομένα της επιτυχίας αυτή η προσπάθεια. Πρέπει να αξιολογήσουμε με πάρα πολύ αυστηρό τρόπο τα δεδομένα, θα δούμε το κλίμα στη συνεδρίαση του ΔΝΤ, όπως και το γενικό κλίμα στην αγορά το οποίο είναι θετικό.
Υπάρχουν ενθαρρυντικά δεδομένα το τελευταίο διάστημα όπως η αύξηση της απασχόλησης, μιας και είμαστε στο 21,7% της ανεργίας, η αύξηση της σταθερής εργασίας σε σχέση με την ελαστική όπως και η αύξηση των εξαγωγών. Όλα αυτά μας δείχνουν ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάκαμψη της οικονομίας και ότι η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από αυτή του 2014.
Η δική μου προσωπική γνώμη όμως είναι να περιμένουμε να δούμε κι άλλα θετικά στοιχεία, και να μην βιαστεί η κυβέρνηση να βγει στις αγορές. Θέλω να δω πολύ περισσότερα στοιχεία που να μας οδηγούν σε μια καλή προσπάθεια για την απαλλαγή από την επιτροπεία.»
Σχετικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε: «Στην κοινοβουλευτική ομάδα μας έδινε ο Βαρουφάκης μια ωραιοποιημένη εικόνα, ότι δεν θα υποκύψουμε και θα κάνουν πίσω οι δανειστές. Σε μας ήταν πολύ δύσκολο να έχουμε όλα τα στοιχεία ώστε να αξιολογήσουμε. Επιπλέον, έβγαζε μια αντιφατικότητα, ενώ έλεγε ότι θα είναι αρμαγεδώνας η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη στη συνέχεια υποστήριζε ότι αυτό θα μπορούσαμε να το πετύχουμε με το σύστημα παράλληλων πληρωμών. Αισθανόμουν από την αρχή ότι ένας οικονομολόγος με τις γνώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη θα ήταν πολύ χρήσιμος ως οικονομικός σύμβουλος αλλά όχι ως Υπουργός Οικονομικών σε μια χώρα με τόσα δύσκολα ζητήματα.»