Μείζον ζήτημα χαρακτήρισε το θέμα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία ο τρικαλινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Παπαδόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, από τον οποίο περιμένει να διευκρινίσει όλα τα «γκρίζα» σημεία της υπόθεσης, για την οποία όπως είπε, δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά.
«Είμαι βαθιά προβληματισμένος για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η αμυντική μας πολιτική και για τον ρόλο των μεσαζόντων, που ξέρουμε ότι έπαιξαν πολύ σκληρό παιχνίδι ρεμούλας το προηγούμενο διάστημα.
Νομίζω ότι θα έπρεπε να ήμασταν πολύ προσεκτικοί.
Η ηθική πλευρά της κυβέρνησης είναι πολύ σημαντική και θέλαμε να μην υπάρχει καμία αφορμή στο συγκεκριμένο τομέα.
Είναι μείζον ζήτημα και ελπίζω να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει τίποτα.
Ελπίζω οι σκιές να σβήσουν με επιχειρήματα.
Πάντα ο Αλέξης Τσίπρας στις απαντήσεις του προσπαθούσε να τεκμηριώσει τις θέσεις του, όπως έκανε πχ με το ζήτημα της ανομίας.
Ο πρωθυπουργός θα αντιμετωπίσει το θέμα με υπευθυνότητα.
Περιμένω τεκμηρίωση στον λόγο του πρωθυπουργού» υπογράμμισε ο κ.Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι συμμερίζεται τις σκέψεις του Ν. Φίλη για την υπόθεση με τα όπλα στην Σαουδική Αραβία και σε σχέση με τον πόλεμο και την ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη, αναφέροντας πως «η ιδεολογικοπολιτική σκέψη που έχει είναι βάσιμη».
«Θα με ικανοποιούσε να αποδείξει ο πρωθυπουργός ότι δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι στις διακρατικές σχέσεις με την Σαουδική Αραβία» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.