Σε συνέντευξη του σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97.6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Δεν έχουν δικαίωμα να επαναλαμβάνουν ότι δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε την καρέκλα της εξουσίας. Ο χώρος μας έχει υποστεί μια μεγάλη διάσπαση, όπως το καλοκαίρι του 2015, και όταν υπάρχουν μείζονες διαφωνίες εμείς οι βουλευτές δεν διστάζουμε να παρατήσουμε τις καρέκλες μας. Γιατί κάποιοι θαυμαστές της καρέκλας μπροστά το μισθό του βουλευτή, και αυτά είναι άθλια, γιατί έχει αποδειχθεί από τον πολιτικό μας χώρο, ότι δεν ισχύουν. Έχουμε αποδείξει διαχρονικά τις αξίες μας.
Η μεγάλη αγωνία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι εμείς οι 153 βουλευτές είμαστε μπετόν-αρμέ, μπροστά στην υπεράσπιση εκείνων των στόχων, που βάλαμε με τη δεύτερη εντολή του ελληνικού λαού (με τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου 2015). Ξεχνούν ότι ο λαός μας έδωσε και δεύτερη εντολή για να κάνουμε την μεγάλη ανασυγκρότηση της χώρας, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας κ.ο.κ .
Και θα ψηφίσω – και το άνοιγμα τις Κυριακές- όλα εκείνα τα ζητήματα που αποτελούν την συμφωνία που κάναμε το καλοκαίρι του 2015. Και θα τα ψηφίσω γιατί αποτελούν αντικείμενο εκβιασμών εναντίον  της κυβέρνησης και της χώρας, οφείλουμε να τα υπηρετήσουμε. Μερικά από αυτά, όπως το άνοιγμα επαγγελμάτων, θα τα ψηφίσω γιατί πρέπει να τα ψηφίσω, μιας και οφείλουμε κι εμείς να δούμε ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει κάποιες αλλαγές, για να παρακολουθήσει το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Έχω διαφωνήσει,  με 15 άλλα πιο σοβαρά μέτρα - από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές -που έχω ψηφίσει, όπως ήταν η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, το οποίο ήταν απαράδεκτο για την ελληνική οικονομία.»
Σχετικά με τον Παύλο Πολάκη ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε: «Όσο αφορά την κριτική του κ. Πολάκη στο ΣτΕ, εκείνο που έχω να πω εγώ είναι ότι το Συμβούλιο Επικρατείας με την απόφαση παραγραφής των οφειλών στην 5ετία, το μόνο που πέτυχε είναι να στερεί έσοδα από το ελληνικό κράτος. Δεν μπορεί τα μεγάλα σκάνδαλα της φοροδιαφυγής να διερευνώνται στην 5ετία, και αυτό δικαιούμαστε όλοι να το λέμε, κι όχι μόνο ο Παύλος Πολάκης. Τώρα που αγγίξαμε πολλές υποθέσεις φοροδιαφυγής, διασπάθισης δημόσιου χρήματος, ήρθε η απόφαση του ΣτΕ;  Αυτή η παρέμβαση του Συμβουλίου Επικρατείας στερεί έσοδα στην ελληνική οικονομία και αυτό το αντιλαμβάνεται κάθε λογικός άνθρωπος, ότι δηλαδή παρεμποδίζεται να εμβαθύνουμε τον έλεγχο διαφόρων υποθέσεων σε βάθος χρόνου. Κι εμείς θέλουμε να εισπράξουμε απ’ όλες τις λίστες που υπάρχουν και δικαιούμασταν περισσότερο χρόνο. Μας αναχαιτίζει αυτόν τον έλεγχο το ΣτΕ και αυτά που δεν πληρώνουν οι μεγάλοι φοροφυγάδες, τα πληρώνουμε εμείς οι πολίτες.»