Μια κορυφαία σύμπραξη  σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης  για την ηρωική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και του ΟΧΙ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  οι  Τρικαλινοί  την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού κέντρου Δήμου Τρικκαίων. 
Την εκδήλωση με τίτλο «Άκου Ντούτσε μου τα νέα» άνοιξε η αντιδήμαρχος κ. Βασιλένα Μητσιάδη, η οποία ως λάτρης του πολιτισμού και της ωραίας μουσικής αναφέρθηκε στα κίνητρα που οδήγησαν στην οργάνωση από το «Μουσείο Τσιτσάνη» της επετειακής  αυτής εκδήλωσης. Στη συνέχεια ο κ. Βαγγέλης Κρικώνης με την απλότητα και αμεσότητα του λόγου του αναφέρθηκε  στο πρόγραμμα που επρόκειτο να παρουσιαστεί και στους συντελεστές που πρόθυμοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Μουσείου Τσιτσάνη.
Το μουσικό μέρος άνοιξε η Μουσική Σχολή «Παπαστάθη» ερμηνεύοντας μοναδικά τα πασίγνωστα τραγούδια της αείμνηστης «τραγουδίστριας της Νίκης» Σοφίας Βέμπο, με ορχήστρα και σόλο φωνές σε μια διαφορετική ενορχηστρωτική  προσέγγιση που έκανε η κ. Νατάσα Παπαστάθη.  Στη συνέχεια, η γνωστή «Τρικαλινή Μουσικοπαρέα», που είχε και την ιδέα της εκδήλωσης,  απέδωσε με μοναδική αρχοντιά τα ρεμπέτικα του πολέμου, που στους περισσότερους ήταν – ίσως – άγνωστα. Τέλος η παραδοσιακή ορχήστρα με το κέντρο χορού Τρικάλων «Τρίκκη», βάζοντας τη δική τους πινελιά από την πλούσια ελληνική μας παράδοση, έκλεισαν με το δικό τους τρόπο την όμορφη μουσική βραδιά. Τα άκρως κατατοπιστικά και επίκαιρα κείμενα που ακούγονταν στα ενδιάμεσα της μουσικής επιμελήθηκε και παρουσίασε ο καθηγητής και συγγραφέας κ. Αγαθοκλής Αζέλης, εισάγοντας, με τη γλαφυρότητα του λόγου του, τους παρευρισκόμενους στο κλίμα του πολέμου.

Το εντυπωσιασμένο κοινό - χάρη και στη εξαιρετική ηχοληψία που έκανε ο κ. Κώστας Σκανδάλης -  συμμετείχε σιγοτραγουδώντας του μουσικά αποσπάσματα που ακούγονταν, ενώ χειροκροτούσε ξέφρενα και με ενθουσιασμό πριν ακόμη ολοκληρωθεί το κάθε τραγούδι.
Είναι ευχής έργο να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις, στίγματα πολιτισμού του τόπου μας, που σαν σκοπό έχουν όχι μόνο τη σύμπνοια, την αλληλεγγύη, τη συμπόρευση, αλλά τη μετάδοση συναισθημάτων και τη συγκίνηση που απορρέει από τη μουσική!...