Επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και τις πυκνές χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, θα σημειωθεί από το Σάββατο σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης για τον καιρό από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Συγκεκριμένα, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και σταδιακά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Στο νομό Τρικάλων αναμένονται βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, φαινόμενα που θα συνεχιστούν και την Κυριακή.
Από το βράδυ της ίδιας μέρας θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες και πιθανώς πρόσκαιρα η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα. Θα σημειωθούν επίσης πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο από τα 700 - 800 μέτρα.
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Κυριακή μέχρι το βράδυ στην Πελοπόννησο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ μέχρι το μεσημέρι σε Δυτική Στερεά, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και πιθανώς το Ιόνιο, Ηπειρο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Επίσης, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου από τα 600 - 700 μέτρα και της Δυτικής Μακεδονίας από τα 700 - 800 μέτρα.