Σε κλίμα θλίψης η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, για τον αδόκητο χαμό του Σωτήρη Δερπανόπουλου. Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και πρώην δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων απεβίωσε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 και κηδεύτηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου. Η έκτακτη σύγκληση του Σώματος αφιερώθηκε σε έναν «υπηρέτη» της Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι  το ήθος του ήταν αδιαμφισβήτητο, ήταν άνθρωπος που κρατούσε τον λόγο του και, είτε συμφωνούσε κανείς μαζί του είτε όχι, δεν μπορούσε ποτέ να του κρατήσει κακία. «Δεν έπρεπε να φύγει τόσο νωρίς», συμπλήρωσε.
Ο κ. Στουρνάρας από τον συνδυασμό «Τρίκαλα Συμπολιτεία» τόνισε ότι ο εκλιπών ήταν ενεργό μέλος της κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα, στην οποία εργάστηκαν πολλοί τρικαλινοί.
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο επικεφαλής κ. Γιώργος Καΐκης αναφέρθηκε στο ότι ήταν μεν ένας πολιτικός αντίπαλος, αλλά στις αντίστοιχες εποχές η αντιπαράθεση και η διαπάλη ιδεών γινόταν με σεβασμό. Ο επικεφαλής του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» κ. Δημήτρης Παπαθανασίου επεσήμανε ότι ο Σωτήρης Δερπανόπουλος δεν ήταν τυχαίο πρόσωπο, ότι είχε σημαντική διαδρομή στον επιχειρηματικό κόσμο, με σημαντικές θέσεις και στον Δήμο Τρικκαίων, όντας ένας σπουδαίος άνθρωπος, με θετικό απολογισμό της σύντομης ζωής του.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τρίκκης Πολιτεία» κ. Γιώργος Μητσιούλης αναφέρθηκε στις φορτισμένες στιγμές, επισημαίνοντας ότι ο εκλιπών ήταν ξεχωριστή προσωπικότητα και πολυποίκιλος, αγωνιστής και σημαντικός για την κοινωνία.
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεοδ. Σπανός τόνισε ότι ο Σωτήρης Δερπανόπουλος έλυνε προβλήματα χωρίς να φτάνει στα άκρα, ενώ η κ. Χρυσάνθη Γάλλου – Δαλκαφούκη επεσήμανε ότι συνέβαλλε στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
Ακολούθησε η ομόφωνη έγκριση του παρακάτω ψηφίσματος:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό του Σωτήρη Δερπανόπουλου. Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και πρώην δημοτικός σύμβουλος επετέλεσε στο ακέραιο τα καθήκοντα που απέρρεαν από τη θέση του, τιμώντας το αξίωμα του προέδρου του Σώματος.
Ενεργό μέλος της τρικαλινής κοινωνίας, κοινωνικά και εμπορικά, εργάστηκε με ζήλο για τα συμφέροντα των πολιτών του Δήμου μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων αποφασίζει:
- Να εκφράσει τα θερμότατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος
- Να καταθέσει στεφάνι στην κηδεία του
- Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία με επικεφαλής το προεδρείο του Σώματος
- Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό Τύπο».