Με φαντασία και δημιουργικότητα ολοκληρώθηκαν τα διαδραστικά παιχνίδια – Urban Games στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018 του Δήμου Τρικκαίων. Μαθητές Δημοτικών Σχολείων των Τρικάλων μετείχαν στο παιχνίδι με τίτλο  «Οι μικροί Benz – Otto».

Ο τίτλος, έμπνευση και αναφορά στους K.F. Benz – Καρλ Φρίντριχ Μπενζ (ως σχεδιαστή- κατασκευαστή του πρώτου οχήματος με μηχανή εσωτερικής καύσης) και Otto Lilienthal – Ότο Λίλιενταλ, «πατέρα» της ανεμοπορίας.
Οι συμπολίτισσες αρχιτέκτονες μηχανικοί κ. Κωνσταντίνα Αντωνιάδη και Ισαβέλλα Καρούτη είχαν την ιδέα και προχώρησαν στην εφαρμογή του παιχνιδιού, ενώ η οργάνωση και ο σχεδιασμός ανήκε στην κ. Καρούτη.

Στόχος ήταν, οι μαθητές και οι μαθήτριες να ακολουθήσουν τα «ίχνη» που βρίσκονταν διασπαρμένα σε σημεία του Βαρουσίου, να συλλέξουν συγκεκριμένα αντικείμενα μέσω ενός χάρτη και, στη συνέχεια, να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη. Με βοηθούς, βιβλία σχετικά με κατασκευές και με δεδομένη την Εβδομάδα Κινητικότητας, οι κατασκευές εντυπωσίασαν, καθώς οι μαθητές/τριες σε ελάχιστο χρόνο υλοποίησαν δικές τους ιδέες.

Μάλιστα η αντιδήμαρχος κ. Σοφγία Αλεστά, επεσήμανε αυτή την πρωτοτυπία, απονέμοντας και σήμερα επαίνους συμμετοχής στα παιδιά που μετείχαν στο παιχνίδι. Οι δράσεις της Εβδομάδας Κινητικότητας συνεχίζονται στον Μύλο Ματσόπουλου και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, σε συνδυασμό με τα μόνιμα μέτρα του Δήμου Τρικκαίων για τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη.