Ο μαθητής της Β΄ τάξης του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων Αναστάσιος Μπατατέγας του Νικολάου συμμετείχε στον  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2016, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση(ΕΕΦΕΕ) στις 9/4/2016. Στο διαγωνισμό αυτό από τη Β΄ τάξη πρώτευσαν 167 μαθητές και μαθήτριες και κατατάχθηκαν σε πίνακα με βάση τη σειρά επιτυχίας.
Εξ αυτών βραβεύονται -σύμφωνα με το πρότυπο βράβευσης των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής- οι μαθητές με 1ο Βραβείο Αριστείας (με επίδοση ≥ 90%), 2ο Βραβείο Αριστείας (με επίδοση ≥ 78%), 3ο Βραβείο Αριστείας (με επίδοση ≥ 64%) και Εύφημος Μνεία (με επίδοση ≥ 50%) για κάθε τάξη του  Γυμνασίου. Στους υπόλοιπους μαθητές που διαγωνίστηκαν απονέμεται Επαινος Συμμετοχής,ενώ υπήρξαν και αρκετές ισοβαθμίες,πολύ περισσότερες των προηγουμένων ετών λόγω των πολλών συμμετοχών και των υψηλών επιδόσεων.
Ο Αναστάσιος Μπατατέγας κατέκτησε την 3η θέση και έλαβε το 1ο Βραβείο Αριστείας  και είναι ο μοναδικός μαθητής της Β΄ τάξης από το Ν. Τρικάλων που έλαβε το παραπάνω βραβείο στον διαγωνισμό.