Νέα σχολική χρονιά, νέα αρχή, νέα όνειρα και νέα δεδομένα για τον Δήμο Τρικκαίων. Δεδομένα που αφορούν στην αυξημένη επιχορήγηση των σχολείων από τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Όπως τόνισε κατά την παρουσία του σε αγιασμούς σχολείων (1ο και 27ο Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσιο & Λύκειο Βαλτινού) ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, έχει υπερδιπλασιαστεί τα τρία τελευταία χρόνια το ποσό που αποδίδεται. Αυτό, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις του Δήμου σε κάθε είδους υποδομή, έχει οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης των διδακτηρίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η νέα στέγη στο Γυμνάσιο και Λύκειο Βαλτινού, ο ελαιοχρωματισμός στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, το ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο στο 5ο Γυμνάσιο , η σύνδεση του συγκροτήματος 2ου Γυμνασίου – 2ου Λυκείου με φυσικό αέριο και πλήθος άλλων παρεμβάσεων. Οι οποίες, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου στο 27ο Δημοτικό Σχολείο, συνεχίζονται στα διδακτήρια, με γνώμονα την παράδοση γνώσεων σε ευπρεπές και ασφαλές περιβάλλον. Τα εύσημα για αυτές τις παρεμβάσεις έδωσε η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Κωνσταντίνα Λάππα – Βαρδούλη, η οποία σημείωσε το ότι ο Δήμος Τρικκαίων χρησιμοποιεί και ίδιους πόρους για τη βελτίωση των υποδομών. Μάλιστα στο σχολείο αυτό, έχει ήδη γίνει η δημοπράτηση για επέκταση της αυλής, προκειμένου να μπορούν οι μαθητές και οι μαθήτριες να προαυλίζονται χωρίς προβλήματα.
Από την άλλη πλευρά, στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Βαλτινού, η διευθύντρια του Λυκείου κ. Δήμητρα Αγγέλου επεσήμανε τη συνεργασία με τον Δήμο και τη σημασία στο περιφερειακό αυτό συγκρότημα σχολείων, με τα 225 συνολικά μέλη της σχολικής κοινότητας. Στο εν λόγω σχολείο ο Δήμος Τρικκαίων επισκεύασε τη στέγη, με αποτέλεσμα το διδακτήριο να είναι πλέον «οχυρωμένο» στις καιρικές συνθήκες. Παρίσταντο επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας και η αντιδήμαρχος κ. Ελένη Πούλιου.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων στους χαιρετισμούς του στα παραπάνω σχολεία, αναφέρθηκε και στη σημασία της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τους μαθητές, η οποία βασίζεται στο έργο των εκπαιδευτικών.
Χαιρέτισαν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης (στο 27ο Δημοτικό), αναφερόμενος στα θετικά της εκπαίδευσης, ο σχολικός σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Σπαθής και ο διευθυντής του ίδιου σχολείου κ. Ψαρράς.
στο 1ο Δημοτικό Σχολείο ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μπουλούμπασης αναφέρθηκε στο τεράστιο και σημαντικό έργο της Διεύθυνσης σε όλον τον νομό Τρικάλων και στις αλλαγές της νέας χρονιάς, με τη δυνατότητα να είναι ολοήμερο, κάθε σχολείο. Επίσης, τόνισε τη σημασία της ανακατασκευής του Κολυμβητηρίου από τον Δήμο Τρικκαίων για τους μαθητές και στο πρόγραμμα με τα δωρεάν γεύματα, που θα  συνεχιστεί. Στο ίδιο σχολείο, ευχές έδωσε και ο σχολικός σύμβουλος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Δη. Καραθάνος, ενώ ομιλία έκανε και η διευθύντρια κ. Λάππα – Βαρδούλη. Στο σχολικό συγκρότημα Βαλτινού, ο νέος διευθυντής Γυμνασίου μετέφερε τα μηνύματα της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης κ. Ελένης Αναστασοπούλου και της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Βάσως Κάκλα, αναφερόμενος ο ίδιος στη σημασία της νέας σχολικής χρονιάς. Τον αγιασμό στα δύο Δημοτικά Σχολεία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.