Η συνεχιζόμενη βροχόπτωση άρχισε ήδη να δημιουργεί τα πρώτα προβλήματα στα ορεινά (κυρίως) του νομού μας από κορμούς δένδρων και βράχων που έπεσαν στο οδόστρωμα, λόγω και των δυνατών ανέμων. Συνολικά 15 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται επί ποδός και επεμβαίνουν όπου χρειαστεί. Ζημιά υπέστη και μια πεζογέφυρα στο δημοτικό διαμέρισμα της Αγίας Παρασκευής (Τζούρτζια) όπου και έσπασε ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης. Την ίδια ώρα η στάθμη των ποταμών έχει ανέβει και υπάρχει κίνδυνος να κατέβουν μεγάλοι όγκοι νερού το επόμενο χρονικό διάστημα με τον κρατικό μηχανισμό να παραμένει σε επιφυλακή. Μάλιστα ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου σε μήνυμα του στην προσωπική του σελίδα στο facebook εφιστά «προσοχή τις επόμενες 36 ώρες κυρίως τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας. Οι συνεχόμενες και έντονες βροχές που σημειώνονται και θα σημειώνονται στα ορεινά των παραπάνω νομών έως αύριο (σ.σ. σήμερα) το μεσημέρι δεν αποκλείεται προκαλέσουν απότομη αύξηση της στάθμης τοπικών χειμάρρων και ποταμών!»

Στο σχετικό δελτίο Τύπου που στάλθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων αναφέρονται τα εξής: "Οι  δυσμενείς καιρικές συνθήκες που πλήττουν τον νομό Τρικάλων το τελευταίο εικοσιτετράωρο,  με χαρακτηριστικά τις έντονες  βροχοπτώσεις και τους δυνατούς ανέμους, είχαν σαν αποτέλεσμα τη πρόκληση  καταστροφών και τη δημιουργία ποικίλων  προβλημάτων στον ορεινό όγκο του νομού. Τόσο στην ορεινή Καλαμπάκα όσο και στην αντίστοιχη ορεινή περιοχή της Πύλης και ειδικότερα στον Ασπροπόταμο, τη Μεσοχώρα και την περιοχή από τη Γέφυρα Αλεξίου έως το Νεραϊδοχώρι, παρατηρήθηκαν εκτεταμένες  κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων, κορμών  και στύλων της Δ.Ε.Η. στο οδόστρωμα, καθιστώντας επικίνδυνη την κυκλοφορία στα οδικά δίκτυα των προαναφερόμενων περιοχών.
 Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης βρίσκεται επιτόπου  και συντονίζει  δώδεκα ειδικά συνεργεία και μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Η., την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων αντιμετωπίζει οργανωμένα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που ανέκυψαν, ώστε να αποκατασταθεί η ασφάλεια του οδικού δικτύου.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός   σε επικοινωνία του με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, ζήτησε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα συνεργεία ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες".