Ναυαγεί, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaenimerosi.gr, το σχέδιο συγχώνευσης της Τράπεζας Θεσσαλίας με τα αντίστοιχα συνεταιριστικά ιδρύματα Πιερίας, Δράμας και Έβρου.

Η νέα εξέλιξη, αν τελικώς οριστικοποιηθεί, δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο στη διοίκηση της Θεσσαλικής τράπεζας καθώς ο προσεταιρισμός των τριών μικρότερων τραπεζών φάνταζε για την ίδια ως μία διέξοδος στο σημερινό άνυδρο οικονομικό περιβάλλον.

Ως βασικότερη αιτία του ναυαγίου λέγεται ότι είναι οι αντιδράσεις των μετόχων των τριών Βορειοελλαδίτικων τραπεζών, οι οποίοι θεωρούν ότι χάνεται ο συνεταιριστικός χαρακτήρας των δικών τους ιδρυμάτων, μέσα από μια ετεροβαρή συγχώνευση, καθώς η τράπεζα Θεσσαλίας εκ των πραγμάτων θα είχε ηγεμονικό ρόλο.

Ένα επιπλέον εμπόδιο είναι η δυσκολία εξασφάλισης ρευστού, με αύξηση κεφαλαίου, προϋπόθεση βασική για την συμμετοχή της κάθε ενδιαφερόμενης τράπεζας στο νέο σχήμα.

Τούτων δοθέντων η Τράπεζα Θεσσαλίας καλείται να προκηρύξει άμεσα εκλογές καθώς η θητεία της παρούσας διοίκησης, η οποία είναι διορισμένη για δεύτερη συνεχόμενη φορά από το Πρωτοδικείο Τρικάλων, λήγει τον επόμενο μήνα …

Κ.Τ.