Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π. & Δ. Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το ΠΕΚ Λάρισας, διοργανώνουν πρόγραμμα επιμόρφωσης με θέμα : “Η γλώσσα προγραμματισμού Python στην διδακτική πρακτική” .
Η Python  είναι μια δυναμική γλώσσα πολύ υψηλού επιπέδου. Είναι μια απλή αλλά παράλληλα «δυνατή» γλώσσα προγραμματισμού που επιτρέπει να αναπτυχθούν μικροεφαρμογές εύκολα και γρήγορα και συνιστάται η εκμάθηση της σε αρχάριους προγραμματιστές και παιδιά.
Το πρόγραμμα  απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής του νομού Τρικάλων.  Θα διεξαχθεί στο σχολικό εργαστήριο Πληροφορικής του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων,  με εισηγητές τους Χαράλαμπο Σταχτέα, Αντώνιο Μπλιούμη, Χρήστο Ευσταθίου, Μάριο Μαρολαχάκη,  Λεωνίδα Μποντίλα και Αθανάσιο Βράντζα.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις:
•    Η 1η φάση τον Δεκέμβριο 2016 με θέμα «Βασικά στοιχεία της γλώσσας Python», διάρκειας 15 ωρών δια ζώσης  και 15 ωρών από απόσταση.
•    Η 2η φάση τον Φεβρουάριο 2017 με θέμα «Προχωρημένα θέματα της γλώσσας και σενάρια μαθήματος», διάρκειας 20 ωρών δια ζώσης και 20 ωρών από απόσταση. .
Οι συμμετέχοντες για να πιστοποιηθούν θα πρέπει να υλοποιήσουν επιτυχώς τις εργασίες που θα προταθούν από τους εισηγητές και ένα σενάριο διδασκαλίας.
Το υλικό της επιμόρφωσης θα διατίθεται μέσω πλατφόρμας διαχείρισης εκπαιδευτικού περιεχομένου, η οποία θα αξιοποιείται επίσης για την εκπόνηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και εργασιών από τους επιμορφούμενους, καθώς και για την επικοινωνία μεταξύ τους και με τους επιμορφωτές, στο πλαίσιο του προγράμματος.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://lykeioepimorfosi.wordpress.com/