Λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα, ο Δημήτρης Λιγνάδης επέστρεψε στη ΓΑΔΑ για να διανυκτερεύσει και να μεταχθεί σήμερα, Παρασκευή, στο σωφρονιστικό ίδρυμα που θα κρατηθεί προσωρινά, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Πιθανότατα, ο ηθοποιός - σκηνοθέτης θα οδηγηθεί στις φυλακές Τρικάλων.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.

Υστερα από το πολύωρο θρίλερ της απολογίας του, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00 σειρά πήραν οι μάρτυρες που είχαν κληθεί να καταθέσουν και τελικά λίγο μετά τις 2:00 ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι ο Λιγνάδης δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να μείνει εκτός φυλακής κι έτσι αποφάσισαν να διατάξουν την προφυλάκισή του.

Δύο μάρτυρες που είχαν μπει στη λίστα μαρτύρων, και τελικά δεν κατέθεσαν, διεμήνυσαν μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους ότι «όντως ήμασταν Ιθάκη, αλλά, ήμασταν μεταγενέστερα», οπότε δεν ελήφθησαν υπ' όψιν των Αρχών.

Η 19η τακτική ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της σύλληψης του καλλιτέχνη, με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, τα οποία σε συνδυασμό με τη διάρκεια της δράσης του κρίθηκε ότι τον καθιστούν ύποπτο τέλεσης και νέων αξιόποινων πράξεων.

ethnos.gr