Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τη συνάντηση που έγινε στην ΕΡΓΟΣΕ  για το μεγάλο ζήτημα της ηλεκτροκίνησης και αυτοματοποίησης του σιδηροδρομικού δικτύου Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας. Όπως προκύπτει υπήρξε κατάθεση  προτάσεων εκ μέρους των παρευρισκομένων εκπροσώπων της Δυτικής Θεσσαλίας  και αναλυτική ενημέρωση από τη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ.
Το συμπέρασμα είναι ότι η ΕΡΓΟΣΕ δίνει το πράσινο φως για την άμεση έναρξη των εργασιών στην ηλεκτροκίνηση και αυτοματοποίηση του
σιδηροδρομικού δικτύου Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας. Όχι μόνον υπάρχει μελετητική ετοιμότητα αλλά είναι έτοιμα και τα Τεύχη Δημοπράτησης. Το
ίδιο ισχύει και για  τη μελέτη Μ.Π.Ε. μιας και υπάρχει μόνον μία ακόμα τυπική εκκρεμότητα επικαιροποίησής της και από το Δασαρχείο Καλαμπάκας. Η ΕΡΓΟΣΕ είναι έτοιμη εφόσον υπάρξει η πρόσκληση ενδιαφέροντος από τη Διαχειριστική Αρχή να καταθέσει αμέσως το Τεχνικό Δελτίο και τα Τεύχη Δημοπράτησης, που όταν εγκριθούν από τη Διαχειριστική  Αρχή και το Διοικητικό Συμβούλιο θα αρχίσει η υλοποίηση του έργου της ηλεκτροκίνησης και της αυτοματοποίησης.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Αθανάσιος Βούρδας συμπλήρωσε ότι το έργο ηλεκτροκίνησης της γραμμής Παλαιοφάρσαλο-Καλαμπάκα δεν μπορεί να φύγει από το ΠΕΠ Θεσσαλίας και μια τέτοια καθυστέρηση θα έθετε το έργο σε κίνδυνο απένταξης. Συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΡΓΟΣΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ Α. Βούρδας, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Πρόεδρος Π. Θεοχάρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Φ. Τσαλίδης και υπηρεσιακά στελέχη, από το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας ο πρόεδρος κ. Κ. Αντωνίου και ο π. δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δ. Βερίλλης , από το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου  Τρικάλων ο πρόεδρος κ. Β. Τριανταφύλλου και ο αντιπρόεδρος  Κ. Τζώρτζης οι βουλευτές ν. Καρδίτσας Π. Βράντζα και Χ. Κατσαβριά και οι βουλευτές Τρικάλων κ. Σ. Παπαδόπουλος και Χ. Σιμορέλης.