Πρόκειται για ένα κλασσικό και εξαιρετικά επιτυχημένο κωμικό «γκαγκ»: Κάποιος άσχετος να μπαίνει με απόλυτη φυσικότητα σε ένα χώρο όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι φυσικοί του αντίπαλοι (σ.σ.: φανταστείτε ας πούμε να μπαίνει ο Πολ Τόμσεν σε συνεδρίαση της ΛΑΕ…) και να συνεχίσει να συμπεριφέρεται εντελώς φυσικά ενώ όλοι οι άλλοι έχουν σταματήσει και τον κοιτάζουν εμβρόντητοι.

Ε, όταν τέτοιες σκηνές εξελίσσονται στην πραγματικότητα, με πραγματικούς πρωταγωνιστές είναι απείρως πιο απολαυστικές. Οπως ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ σύμφωνα με τον Βηματοδότη.

Την ώρα λοιπόν που η διάθεση είναι ανεβασμένη και το κλίμα (σ.σ.: μετά και την χειραψία Καραμανλή – Σαμαρά) είναι πανηγυρικό ανοιγει η πόρτα και μπαίνει μέσα ο συμπολίτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης.

Οι παρευρισκόμενοι κοιτάζονται αμήχανα. Ο Δημήτρης Σταμάτης που εκείνη την ώρα ήταν στο βήμα αρχίζει να κομπιάζει σηκώνοντας ερωτηματικά τα φρύδια του. Αντίθετα ο κ. Σιμορέλης συνεχίζει με απόλυτη φυσικότητα (σ.σ.: εδώ είναι που σε αντίστοιχες σκηνές στις ταινίες το κοινό αρχίζει να γελάει…), χαιρετά την πρώτη σειρά, διασχίζει όλη την αίθουσα, μοιράζει χαμόγελα και κάθεται σε μια κενή θέση.

(σ.σ.: σε αυτό το σημείο, ένας καλός κωμικός μπορεί να κάνει τη σκηνή σπαρταριστή καθώς όσο περισσότερο διαρκούν οι παύσεις και η αναμονή τόσο το αστείο κλιμακώνεται).

Πάντως, σύμφωνα πάντα με την περιγραφή ο ακούσιος εισβολέας «κοίταξε δεξιά, κοίταξε αριστερά, δεν είναι κανέναν άλλον Συριζαίο, παρά μόνον γαλάζιους βουλευτές που κι αυτοί τον κοίταζαν έκπληκτοι, ζήτησε εν συνεχεία χαμηλοφώνως «συγγνώμη», είπε ένα «ωχ ξεστράτισα» και άνοιξε την πόρτα και εξαφανίστηκε.

Αφήνοντας τους νεοδημοκράτες να αναρωτιούνται αν κατάλαβε τελικά και ο ίδιος πού βρέθηκε.

X.Ψ.