Με θετικά οικονομικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η μεγάλη λαϊκή γιορτή, το Τρικαλινό Παζάρι 2017. Η φετινή γιορτή προσέλκυσε περισσότερους εμπόρους από πέρυσι, κάτι που δείχνει ότι η ουσία του παζαριού είναι η ίδια η οικονομία δραστηριότητα. Από αυτή κρίνεται και η επιτυχία, που, φέτος, είναι σαφής.
Βάσει των στοιχείων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων, 50 περισσότεροι έμποροι ήρθαν στα Τρίκαλα το 2017: 500 από 450 πέρυσι. Μάλιστα φέτος, με το συμμάζεμα της διάταξης και τη γενικότερη ορθολογική εικόνα, υπήρχε συνεχής ροή των επισκεπτών. Επίσης, ο Δήμος Τρικκαίων βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να μην μπορεί φέτος να εξυπηρετήσει εμπόρους που άρχισαν να προστρέχουν, μόλις αντιλήφθηκαν το εύρος των δραστηριοτήτων του Τρικαλινού Παζαριού.
Τα έσοδα του Δήμου ανέρχονται σε 210.000 ευρώ, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων έχει ήδη εισπραχθεί, ενώ υπήρξαν και κάποιες μειώσεις σε ηλεκτρολογικές υπηρεσίες.
Ετσι, η φετινή κίνηση, αυξημένη και ικανοποιητική για πολλούς εμπόρους, δείχνει ότι η ουσία του παζαριού, όχι μόνο διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, αλλά έχει σαφή ανοδική τάση. Κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό για τον εμπορικό κόσμο αλλά και για τους καταναλωτές.