Πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη 2 Ιουνίου, στις 10 π.μ., τα μέλη του Συλλόγου Τουριστικών Γραφείων Τρικάλων με τα λεωφορεία τους, μέσα στην πόλη των Τρικάλων και της Καλαμπάκας με κατάληξη τα Μετέωρα (Μονές Αγ. Τριάδος & Αγ. Στεφάνου).

Η πορεία θα έχει συμβολικό χαρακτήρα και για το λόγο αυτό, θα συμμετάσχει μόνο το 50% του διαθέσιμου στόλου των γραφείων.

Νωρίτερα, στις 9.30 π.μ., θα καταθέσουν στον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη ψήφισμα με τα αιτήματά τους προς την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν «τους τελευταίους τρεις μήνες, τα τουριστικά μας λεωφορεία βρίσκονται σε πλήρη ακινησία, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19. Η πανδημία χτύπησε τα τουριστικά μας γραφεία, στην χειρότερη εποχή του έτους, ακριβώς πριν το ξεκίνημα της σεζόν, γονατίζοντάς μας οικονομικά, καθώς οι επιχειρήσεις μας βρίσκονται ουσιαστικά χωρίς έσοδα για διάστημα πέντε μηνών.

Η μεγαλύτερη απειλή όμως για την επιβίωσή μας, είναι το γεγονός ότι ο κλάδος δεν φαίνεται να ανακάμπτει γρήγορα. Το ταξιδιωτικό κοινό είναι διστακτικό.

Τα μέτρα για τον κλάδο μας δεν έχουν πλήρως αρθεί, αλλά είναι βέβαιο ότι και πλήρως να αρθούν, θα χρειαστεί πολύς χρόνος, μέχρι ο κόσμος να ταξιδέψει ξανά με το λεωφορείο. Μιλάμε λοιπόν για μία χαμένη χρονιά, την οποία καλούνται οι επιχειρήσεις μας, οι οικογένειες μας, το προσωπικό μας, να ξεπεράσουν χωρίς έσοδα. Παρόμοια κατάσταση θα ζούσαμε μόνο στην περίπτωση εμπόλεμης σύρραξης.

Ζητούμε πραγματική στήριξη από την πολιτεία.

Ο σύλλογός μας έχει ενημερώσει πολλάκις την κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία, τους βουλευτές του νομού μας και την περιφέρεια Θεσσαλίας, για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει

Η κυβέρνηση όμως τηρεί σιγή ιχθύος».

(*) φωτογραφία αρχείου