Είναι γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στις πολλές ειδήσεις που αφορούν στα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται σε ολόκληρη την Ελλάδα βρίσκονται και εκείνες για τα νέα περιστατικά μολύνσεων στους κόλπους της Εκκλησίας. 

Μάλιστα, κατά την χθεσινή ημέρα έγινε γνωστή μια πολύ δυσάρεστη είδηση σχετικά με τον θάνατο ενός 50χρονου ιερέα στην Νάουσα που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, ενώ γνωστές είναι οι περιπτώσεις τόσο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, όσο και του Μητροπολίτη Κίτρους που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλών άλλων ιερωμένων. 

Σε τοπικό επίπεδο, αρκετές περιπτώσεις έχουν γίνει γνωστές το προηγούμενο διάστημα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση. 

Καθώς, όμως, τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται και στα Τρίκαλα, αίσθηση προκαλεί η διαπίστωση του διευθυντή του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Τρικάλων, Σπύρου Περίφανου, ο οποίος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στα πολλά περιστατικά covid-19, που εντοπίζονται σε ιερείς των Τρικάλων. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: 

“Στο τμήμα του Αξονικού Τομογράφου που προΐσταμαι παρατηρώ πολλά περιστατικά COVID με ιερωμένους. Κλείστε τις εκκλησίες άμεσα είναι πηγή υπέρ μετάδοσης”.

trikalaenimerosi.gr