Oι δυνατές βροχοπτώσεις του τελευταίου διημέρου σε όλο το νομό προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα τόσο στα ορεινά (με καταπτώσεις βράχων στους δρόμους) όσο και στα πεδινά (πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών).
Στον ορεινό όγκο σοβαρές καταπτώσεις βράχων, λάσπης και άλλων φερτών υλικών καταγράφηκαν στην Καλομοίρα, τη Δέση, το Χαλίκι και το Παλαιοχώρι Καλαμπάκας με 11 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων να αποκαθιστούν τις ζημιές και δίνουν τους δρόμους στην κυκλοφορία.
Στα πεδινά κλειστός είναι ο δρόμος Μεγάλα-Καλύβια λόγω των νερών με τα ποτάμια να βρίσκονται στα όριά τους. Λόγω της δυνατής νεροποντής και του μεγάλου όγκου νερού που έπεσε πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών σε Χαϊδεμένη, Αρδάνι, Λόγγο, Παλαιόπυργο, Ζηλευτής, Δενδροχώρι, Ελευθεροχώρι όπως και στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας, καθώς τα αγροτικά κανάλια δεν ήταν σε θέση να συγκρατήσουν τα νερά.
Οι καλλιέργειες που φαίνεται ότι έχουν υποστεί ολοκληρωτική ζημιά είναι πεπονοειδή, κηπευτικά, βαμβάκι, τριφύλλια, ζαχαρότευτλα, καλαμπόκι και σιτηρά.
Με την απόσυρση των νερών αναμένονται και οι εκτιμήσεις από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ για να αποτυπωθεί το ακριβές μέγεθος των ζημιών.