Για μια ακόμη φορά δεκάδες χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες πλημμύρισαν κατά μήκος του Πηνειού, εξαιτίας των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων. Από τον Παραπόταμο έως και την Πηνειάδα βούλιαξαν στο νερό 20.000 έως 25.000 στρέμματα με σιτηρά, τριφύλλι, καλαμπόκι ή ακόμα και εκτάσεις που είχαν προετοιμαστεί για σπορά με τη ρίψη λιπασμάτων. Ηδη η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έχει έρθει σε επαφή με τον ΕΛΓΑ για να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις των ζημιών και να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση τους.
Περιοχές του δήμου Φαρκαδόνας επισκέφθηκε και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων με επικεφαλής τον βουλευτή Χρ. Σιμορέλη και τον υπεύθυνο του τμήματος τοπικής αυτοδιοίκησης Θανάση Ευαγγελόπουλο.


Το κλιμάκιο πραγματοποίησε περιοδεία καταγράφοντας τις ζημιές και στη συνέχεια επισκέφτηκε τα χωριά του δήμου Ζάρκο και Κεραμίδι, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους. Όπως επισημαίνεται ο βουλευτής «δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προς τον αρμόδιο υπουργείο για να εκτιμηθούν και να αποκατασταθούν οι καταστροφές το συντομότερο δυνατόν».
Τα ορεινά του νομού ντύθηκαν στα λευκά και μάλιστα το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία, από Καστανιά έως Στεφάνι έφτασε τους 50-60 πόντους, ενώ από το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου έως την Πύρρα φτάνει τα 20 εκατοστά. Καταπτώσεις βράχων σημειώνονται σε ορισμένα σημεία, όπως στο δρόμο Γοργογύρι-Κόρη ωστόσο εξασφαλίζεται άμεσα βατότητα από τα μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων που βρίσκονται επί ποδός.