Σε πανηγυρικό τόνο, αλλά με επί της ουσίας συνεργασία, η αδελφοποίηση των Δήμων Τρικκαίων και Αντιπάρου πήρε σάρκα και οστά. Σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 στο Δημαρχείο Τρικκαίων οι δύο Δήμαρχοι υπέγραψαν το δεύτερο βήμα για την ενίσχυση της αδελφοποίησης: τη συνυπογραφή προγραμματικής σύβασης για την εκπόνηση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων, τεσσάρων μελετών για ισάριθμα έργα στην Αντίπαρο.
Οι κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και Τάσος Φαρούπος έκαναν λόγο για τη συνεργασία των δύο Δήμων, σε ουσιαστικό επίπεδο. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων ανέφερε ότι πάγια πεποίθηση του Δήμου είναι πως η αδελφοποίηση οφείλει να έχει σταθερά και ουσιαστικά χαρακτηριστικά, με απτά αποτελέσματα. Ο Δήμαρχος Αντιπάρου τόνισε τη σημασία της αδελφοποίησης με μια ερωτεύσιμη πόλη, όπως χαρακτήρισε τα Τρίκαλα, που θα αποφέρουν οφέλη για αμφότερους τους Δήμους.
Εγινε επίσης ανταλλαγή δώρων, με τον κ. Παπαστεργίου να δωρίζει πλακέτα με ανάγλυφο το Βυζαντινό κάστρο και τον κ. Φαρούπο, ένα ομοίωμα κυκλαδίτικου ειδωλίου.
Η αντιπροσωπεία του Δήμου Αντιπάρου, με παρόντα και τον αντιδήμαρχο κ. Βασιλόπουλο, καθώς και στελέχη του Δήμου, παραβρέθηκε στη συνέχεια στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον τρικαλινό στιχουργό Κώστα Βίρβο, που λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε λίγα μέτρα πιο μακριά, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.


Το Σάββατο το πρωί, θα γίνει συνάντηση εργασίας, με παρουσίαση του σχεδίου ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων και ουσιαστική συζήτηση επ’ αυτού.
Ο Δήμος Τρικκαίων εκπροσωπήθηκε σε υψηλότατο επίπεδο, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Λάππα, τους αντιδημάρχους (νυν και τέως) κ.κ. Δήμα, Λεβέντη, Αναστασίου, Παπανικολάου και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ κ. Δημ. Παζαΐτη. Επίσης, από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και τ. Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Χρήστο Λάππα και τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού, κ.κ. Κάκλα και Κατσιάνη, καθώς και εκπρόσωπο του συνδυασμού «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή κ. Βασίλη Ζώη.
Εγινε, επίσης, ανταλλαγή δώρων από τις δύο πλευρές, με πληροφοριακό – αναμνηστικό περιεχόμενο.