Επαφές και σχέσεις με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, αποκτά ο Δήμος Τρικκαίων. Τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Τρικκαίων πραγματοποίησε ταξίδι – αστραπή στον Δήμο Δρόπολης, σε ανταπόδοση ανάλογης επίσκεψης του Δημάρχου κ. Αχιλλέα Ντέτσικα στα Τρίκαλα, πριν λίγους μήνες. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου με τον αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Αναστασίου συνέχισαν τις συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει προ μηνών με τον μειονοτικό Δήμο της γειτονικής χώρας.
Από την πλευρά της δημοτικής αρχής της Δρόπολης, τέθηκαν κυρίως ζητήματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και μέσων, σε δύο βασικούς τομείς: στις υποδομές και στην καθαριότητα. Ταυτοχρόνως, τέθηκε και θέμα για έναρξη διαδικασιών αδελφοποίησης. Ο κ. Παπαστεργίου υπενθύμισε ότι ο Δήμος Τρικκαίων είναι εξωστρεφής και έχει επαφές με πολλούς Δήμους σε διάφορες κράτη. Πόσω μάλλον με έναν Δήμο που κατοικείται από 98% περίπου από Ελληνες. Βεβαίως, συνέχισε, η σχετική διαδικασία θα γίνει με την τήρηση όλων των προϋποθέσεων που θέτουν, τόσο το υπουργείο Εσωτερικών, όσο και αυτό των Εξωτερικών.
Στη φωτό: Από δεξιά οι κ. Αχ. Ντέτσικας (Δήμαρχος Δρόπολης), Δημ. Παπαστεργίου (Τρικκαίων) και Χρ. Αναστασίου (αντιδήμαρχος Τρικκαίων)