Δύο ακόμη παρεμβάσεις για περισσότερο φωτισμό από τον Δήμο Τρικκαίων. Η πρώτη, η αντικατάσταση 48 λαμπτήρων επί της οδού Ασκληπιού, με φωτιστικά νέας τεχνολογίας led. Με αυτήν την κίνηση, ένας εκ των κεντρικότερων οδών αποκτά περισσότερο φωτισμό, όπως ήδη συνέβη στην οδό Κονδύλη και στην οδό Οθωνος.

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων (Τμήμα Συντήρησης Η/Μ Εγκαταστάσεων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών) ολοκλήρωσετη σχετική διαδικασία και πλέον υπάρχει… ορατό αποτέλεσμα. Με τον τρόπο αυτόν, δηλαδή με τα νέα φωτιστικό, δεν επιτυγχάνεται απλώς εξοικονόμηση πόρων κατά 60% (από 250 watt στα 110 watt).

Αλλά και ταυτοχρόνως, γλιτώνει ο Δήμος έξοδα από τη συνεχή ανάγκη για αντικατάσταση των λαμπτήρων με τη χρήση καλαθοφόρου: πλήθος από εργατοώρες, καύσιμα, κλείσιμο δρόμων ή εργασία τις πρώτες πρωινές ώρες για μια καμένη λάμπα… αποτελούν παρελθόν, αφού οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν τουλάχιστον τριετή εγγύηση.
Η δεύτερη κίνηση από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων για μια πιο σύγχρονη πόλη, ήταν ο εμπλουτισμός του φωτισμού στον κόμβο Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί, σε ένα σημείο κομβικό για την πόλη, όπου καταλήγουν και οι εισερχόμενοι από τη νότια είσοδο, απέκτησε το βράδυ περισσότερο και ποιοτικότερο φωτισμό. Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει αυτού του είδους τις παρεμβάσεις, που εξοικονομούν πόρους αλλά – κυρίως – βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.