Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Summer School του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα, με τίτλο «Μαθαίνω μέσα από την κίνηση».
Oπως από τον καθηγητή προπονητικής κ. Βασίλειο Γεροδήμο "η ανταπόκριση των παιδιών και των γονέων τους, στην πρωτοβουλία των επιστημόνων του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού να διοργανώσουν το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, ήταν πολύ μεγάλη. Περισσότερα από 250 παιδιά συμμετείχαν στις 30 δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα των 10ημερών.
Η «κίνηση» είναι ένα εξαιρετικό βιωματικό μέσο με το οποίο προσπαθούμε να  εκπαιδεύσουμε τα παιδιά σε θέματα σχετικά με: το σώμα τους, την υγιεινή διατροφή, τη δια βίου άσκηση, τις δεξιότητες ζωής και το περιβάλλον. Κάθε χρόνο προσπαθούμε, παρακολουθώντας πάντα τις διεθνείς εκπαιδευτικές εξελίξεις, να σχεδιάζουμε νέες δράσεις και να βελτιώνουμε εκπαιδευτικά τις προηγούμενες.
Την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 (τελευταία ημέρα) απονεμήθηκαν τα “πτυχία αποφοίτησης” στα παιδιά τα οποία πήραν τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων που πραγματοποιήθηκαν (ορθοσωμικές, υγείας, διατροφής, φυσικής κατάστασης κ.α.) και χρήσιμες συμβουλές άσκησης, διατροφής και υγείαςσε ειδικό φάκελο.
Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συνεργάτες – επιστήμονες για την ποιότητα της δουλειάς τους αλλά και τους χορηγούς μας (www.healthykids.gr/summerschool) οι οποίοι βοήθησαν να διατηρηθεί η συνδρομή συμμετοχής στα χαμηλότερα επίπεδα χωρίς όμως να γίνουν εκπτώσεις στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης."