Νέες δράσεις υπέρ ατόμων με αναπηρία στα Τρίκαλα. Περιπατητική διαδρομή για ΑμεΑ στα κεντρικά σημεία ενδιαφέροντος, αλλά και βελτιώσεις σε υποδομές, είναι τα συμπέρασμα της συνάντησης μαθητών και εκπαιδευτικών του Ειδικού Σχολείου Τρικάλων, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων.
Ο κ. Παπαστεργίου υποδέχθηκε τη διευθύντρια κ. Αλέκα Κίτου και τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Λίτσα Τασούλα, Ευαγγελία Κακάγια και Θανάση Καραγεώργο, οι οποίοι, μαζί με μαθητές, εκπροσωπούν και φέτος το σχολείο στο πρόγραμμα FreeMobility.
Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τους Εθελοντές Τρικάλων, ξεκίνησε μια διαδικασία καταγραφής περιπατητικής διαδρομής, στα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. Αυτή θα χαραχθεί με τη βοήθεια του Δήμου και θα παραδοθεί στον Δήμαρχο προς υλοποίηση. Ηδη, μάλιστα, οι Εθελοντές είχαν προχωρήσει σε σχετικό προγραμματισμό, υιοθετώντας λύσεις για περιήγηση στην πόλη και για ΑμεΑ. Μάλιστα αυτή η διαδρομή θα είναι χωριστή από την ανάπλαση του Ληθαίου, προκειμένου να προβάλλονται ακόμη περισσότερο τα Τρίκαλα, με ευκολίες πρόσβασης σε ΑμεΑ. 
Η συζήτηση περιστράφηκε και σε αναγκαίες παρεμβάσεις που θα συνεχίσει να κάνει ο Δήμος, όπως σε ράμπες, πεζοδρόμια, διαδρομές, διευκολύνσεις. Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, με το πρόγραμμα αναπλάσεων για τα πεζοδρόμια, διευθετούνται και ζητήματα παρεμβάσεων σε όλα τα θέματα προσβασιμότητας. Επίσης, διευκρίνισε ότι ήταν υποχρέωση του Δήμου η κατασκευή σε τόσο σύντομα διάστημα του γηπέδου Μπότσε (για το οποίο μεταφέρθηκαν οι ευχαριστίες του συνόλου της σχολικής κοινότητας από τη διευθύντρια). Αλλά και για θέματα προσβασιμότητας σε Μουσεία – παρούσης και της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Εφης Λεβέντη – επισημάνθηκαν τα υπάρχοντα αναβατόρια, καθώς και η ανάγκη, να συμπεριληφθεί σύστημα ξενάγηση σε τυφλούς στο μουσείο Τσιτσάνη.